Dragi feisbuchiști,

Am trecut deja prin patru zile din noul an; cum ne simțim în această nouă zi? Proaspeți, cu gânduri curate și frumoase? Inima ne este la fel de veselă ca atunci când am ciocnit paharul de șampanie la secunda zero a trecerii în noul an? Ca în fața lui Dumnezeu din bisericile noastre unde ne aflam la cumpăna dintre ani?

Zburăm prin timp împreună cu visurile noastre frumoase. Ne scurgem precum o apă în drum spre marea cea mare în care ne vom contopi în clipa când vom închide ochii pentru această lume și-i vom deschide pentru a o contempla pe cea veșnică.

Ceea ce ținem în căușul palmei este clipa prezentă, doar această clipă în care pulsează veșnicia lui Dumnezeu. Ceea ce ne aparține este doar prezentul, această zi în care putem fi mai frumoși și mai buni chiar și decât eram acum patru zile în urmă.

Prietenii, rudele și toți cei dragi din noaptea de revelion sunt aceiași și astăzi. Chiar dacă nu mai suntem îmbrăcați festiv și nu mai stăm la o masă bogată, sufletul nostru este la fel de festiv, iar la masă cu cei dragi putem să fim și astăzi și să ne bucurăm împreună.

Clipa zero a trecerii dintre ani poate fi prezentul nostru continuu. Totul depinde de înțelepciunea cu care ne privim pe noi și viața pe care vrem să o trăim.

Când vă scriu aceste cuvinte, eu ascult aceeași muzică frumoasă și-i mulțumesc cerului pentru noua zi pe care mi-a oferit-o pentru a-l lăuda pe Domnul și pentru a fi împreună (măcar spiritual) cu toți cei dragi, inclusiv cu voi, dragi feisbuchiști.

Să trăim prezentul; să lăsăm trecutul trecutului; să nu visăm viitorul, ci să transformăm clipa prezentă în cel mai frumos vis al nostru!

PS: Și dacă acum vreți să zâmbiți cuiva sau să-l îmbrățișați, nu așteptați următoarea sărbătoare; faceți-o astăzi!