FRUMUSEȚEA=TEMELIA VIEȚII

Care va fi viitorul Rusiei, dar al Ucrainei? Viitorul acestor țări nu va fi decis de arme sau politici militare, nici de înțelegerea sau nu cu NATO, ci de frumusețea oamenilor acestor țări și popoare. Când rusul va vedea frumusețea din ființa vecinului său, nu-l va mai împușca, ci îl va admira, așa cum admiri o floare.

Care va fi viitorul României? Cine va hotărî viitorul țării în care ne-am născut noi, bunii și străbunii noștri? Toți aceea care vor fi convinși că nu banul este cel mai important în viață, ci frumusețea oamenilor și locurilor scumpei noastre țări. Când ne vom îndrăgosti de acest popor și acest pământ, când ne vom lăsa cuceriți de frumusețea virtuților românilor, când ne vom da seama că și în interiorul acestor granițe este o grădină a Maicii Domnului, atunci viitorul românilor și României sunt asigurate.

Viitorul unei națiuni nu este decis de bogățiile ei, ci de frumusețea vieții oamenilor. Peste secole și milenii nu au rămas comorile de aur ale marilor nababi, nici depozitele de arme, ci frumusețea culturilor și civilizațiilor. Acestea reprezintă marele patrimoniu al omenirii. Când vom admira mai mult minunățiile naturii și ale lucrării mâinilor și minții oamenilor, atunci ne vor cădea solzii de pe ochi și vom descoperi cu uimire că lumea acesta chiar este frumoasă și vom începe să o iubim, să fim mai grijulii cu locurile pe unde pășim, mai atenți cu tot ce este în jurul nostru, mai mulțumiți și mai bucuroși unii de alții.

Când vom crede în visurile noastre, atunci totul, în noi și în jurul nostru, va deveni altfel. Oamenii și lucrurile își vor lepăda straiele lor vechi și urâte și vor începe să strălucească în frumusețea cu care Creatorul a înveșmântat toată lucrarea mâinilor sale.

Care este temelia unei case de piatră, a unei familii unită la bine și la greu până când moartea îi va despărți pe soți? Oare banii sau alte interese materiale? Nu! O dragoste de nezdruncinat se naște atunci când un om este cucerit de frumusețea persoanei care-i va deveni partener de viață. Puterea care-i ține uniți pe oameni la bine și la rău nu este în bani sau bunuri materiale, ci în inima și gândurile lor frumoase. De fapt, toate calitățile umane au o proprietate comună, frumusețea, iar aceasta va salva omenirea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.