Zile de bucurie

12 dec., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

ZILE DE BUCURIE
Privesc pe fereastră zăpada care încă acoperă în bună parte parcul Copou. Nu știu de ce-mi doresc atât de mult să văd totul alb. Mi-ar însenina și mai mult nu doar privirea, dar și sufletul și gândurile. În aceste zile aștept parcă mai mult decât în alte dăți să simt în suflet o seninătate și o bucurie mai mare. Deja ne învăluie cântecul atât de plăcut al colindelor și tot farmecul multicolor al decorațiunilor orașului. Ochii ne scânteiază mai mult decât de obicei, inima devine mai caldă și chiar și oamenii devin mai veseli, mai senini. Ceva cu totul deosebit plutește în aer, pe străzi, în magazine și cred că și în casele, dar mai ales în inimile noastre. 
Cred că în acest timp atât de frumos, Cerul coboară mai aproape de noi și vrea să ne facă mai albi, precum zăpada aceasta firavă care a căzut peste pământul nostru, ca o binecuvântare din ceruri. Dintotdeauna, zăpada m-a fermecat și continuă să exercite asupra mea o anumită vrajă care mă încarcă pozitiv și mă predispune la bine. 
Asemăn zăpada cu binecuvântarea Cerului care spală, albește sufletele noastre și ne redă frumusețea de la început. Să ne întrebăm însă dacă nu cumva sub albul imaculat al zăpezii, nu se ascund încă amărăciunile și văicărelile care ies atât de des din gurile multora? Vor reuși, oare, podoabele de Crăciun, colindele și mesele copioase de sărbători să înlăture din inima noastră amarul acumulat? Vor reuși cuvintele colindelor să înlocuiască cuvintele nemulțumirilor noastre? Va reuși simplitatea Pruncului născut în iesle să ne facă să ne debarasăm de obiceiurile proaste, de năravurile și de lucrurile inutile cu care ne-am înconjurat existența?
Cum suntem astăzi, amărâți și triști, supărați pe viață și pe oameni, chiar și pe Dumnezeu? Care sunt cuvintele care ne ies cel mai des din gură? Astăzi, ne-am exprimat în termeni în vreun fel iubirea față de persoanele din casa noastră, sau de la locul de muncă? Dar față de Dumnezeu, i-am adus astăzi vreun cuvânt de laudă? I-am descoperit și admirat frumusețea în tot ceea ce ne înconjoară? Astăzi, Isus Cristos s-a născut în inima noastră? Astăzi, Domnul cerului pe care-l vedem deasupra capetelor noastre și al pământului pe care-l călcăm, ne-a surprins cu ceva plăcut? 
În fața privirilor noastre se întinde o lume fără margini care nu-i altceva decât o mărturie a puterii și frumuseții lui Dumnezeu; așa cum toate podoabele de pe străzile și din casele noastre, ca și toate colindele care ne încântă sufletul nu sunt altceva decât tot o mărturie a frumuseții și puterii cu care Dumnezeu ne învăluie, ne îmbrățișează în aceste zile binecuvântate.
Astăzi, ca și ieri, ca și mâine, este o zi a bucuriei.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *