Visul lui Dumnezeu: fraternitatea universală

12 mai, 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Am citit multe povești și basme în viața mea și am înțeles că în ele, de fapt, sunt visele și aspirațiile cele mai înalte ale oamenilor dintotdeauna… la fel cum am citit și despre Martin Luther King și Osama Bin Laden.
Evangheliile însă îmi prezintă în toată istoria lui Cristos cel mai frumos vis al lui Dumnezeu, acela de a deveni fratele meu, care sunt creatura lui.
In fiecare om care este conceput și vine în lume, Cristos coboară din nou din înaltul cerurilor pentru a se face una cu trupușorul noului născut, pentru a rămâne cu el toată viața până ce îl va putra pe brațe în fața Tatălui său ceresc.
In Cristos, cel de lângă mine nu-mi este un străin, chiar dacă nu știu cum îl cheamă, ce face, unde locuiește, ce-l doare și ce-l bucură. Vom deveni prieteni apropiați și vom ști totul unul despre altul.
In Cristos, rușii sau chinezii, nu-mi mai sunt antipatici, chiar dacă sunt bolnavi de naționalism sau comunism. Împreună cu ei trebuie să alcătuim o lume din care să dispară barierele naționalismelor și ideologiilor totalitare.
In Cristos, rromul nu-mi mai este un nespălat, leneș sau hoț, ci omul cu care trebuie să construim o lume mai curată, mai harnică și mai cinstită.
In Cristos, politicienii și guvernanții care mă mint și mă fură cu legea în mână, sunt frații mei, votați de mine și împreună cu ei, convertiți cu toții la Cristos, vom edifica o Românie mai dreaptă și mai demnă.
In Cristos, cel care este mai avut decât mine, cel care se plimbă cu ultimul model de Porsche, iar eu nu am nici măcar o bicicletă; cel care locuiește în palate iar eu într-o garsonieră cu chirie, toți aceștia vor fi frații cu care vom lua masa împreună.
In Cristos, cel suferind pe patul spitalului sau al neputinței sale neștiute de nimeni; aurolacul din canalul de lângă bloc, toți aceștia vor fi frații mei cu care vom împărți și ultima bucățică de pâine și ultimul ban pe care îl avem în buzunar.
In Cristos, împreună vom edifica în lumea aceasta visul lui Dumnezeu, acela al fraternității universale a tuturor oamenilor, căci toți sunt fiii Lui, toți sunt frații lui Cristos. Cerul va coborî pe pământ, iar pământul va fi înălțat spre ceruri. Acesta este visul lui Dumnezeu!
Atunci vor cădea toate barierele ridicate de etnii și națiuni, de bogați și puternici, de ideologi, de oameni religioși; atunci lumea întreagă va fi în sfârșit liberă să meargă pe singurul drum adevărat, cel care o poartă spre Creatorul ei.
Depinde de noi dacă toate acestea se vor împlini sau va rămâne doar visul lui Dumnezeu.

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *