Unitate!!!

19 mai, 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Moment de rugăciune al familiei prezidențiale – domnul Klaus Iohannis și doamna Carmen Iohannis – la mormântul Sfântului Ioan Paul al II-lea (15 mai 2015)
La aniversarea a 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, familia prezidențială se roagă la mormântul celui care în parcul Izvor din București, în ziua de 9 mai 1999 a făcut să izbucnească din inimile și glasurile românilor prezenți acolo acel strigăt care și acum îmi răsună în urechi: UNITATE! UNITATE!
Oare ce avea în mintea și inima ei doamna Carmen în acele momente în care era îngenuncheată la mormântul acestui papă profetic? Dar soțul ei?
Nu voi uita niciodată momentele din Parcul Izvor, de lângă clădirea Parlamentului. Pentru prima dată în istoria acestui popor creștin, pe pământul nostru răsuna glasul profetic al unui papă, astăzi trecut în rândul sfinților:
“Din această capitală doresc să îmbrățișez întreaga Românie… pământ românesc, unde trăiesc împreună creștini aparținând tradiției orientale și celei occidentale. Ei trăiesc îndreptându-se spre unitate, preocupați să răspundă poruncii lui Cristos și pentru aceasta dornici să dialogheze, să se înțeleagă și să se ajute unii pe alții… Această dorință de cooperare fraternă, susținută de rugăciune și animată de stimă și respect reciproc trebuie să fie favorizată și promovată mereu pentru că doar pacea edifică, în timp ce discordia distruge… Imi doresc foarte mult și mă rog pentru ca în timpul cel mai scurt posibil să se poată ajunge la deplina comuniune fraternă a tuturor celor care cred în Cristos din Occident și Orient. In tutelarea și promovarea valorilor comune, să fiți mereu deschiși spre o rodnică colaborare cu toate grupurile etnico-sociale și religiose care formează Țara voastră. Orice decizie a voastră să fie animată mereu de speranță și iubire.”
Din câte am înțeles, președintele l-a invitat pe papă în România pentru anul aniversar 2018, la aniversarea a 100 de ani de la marea unire a României. A visa este posibil și chiar este o datorie: Pentru acel an 2018 îmi doresc refacerea unității teritoriale a României de la 1918… și refacerea unității religioase a creștinătății orientale și occidentale dinainte de 1054.

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *