Un nou premier plagiator

27 iun., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

De la persoane bine informate citesc că președintele țării l-a numit premier pe domnul Mihai Tudose, care a plagiat în teza de doctorat. Deci, vom avea un nou premier plagiator. Opinia publică protestează față de această propunere a PSD-ului, acceptată de președinte. Personal, ca cetățean al acestei țări, de când eram în școala generală și până astăzi nu prea am fost convins de cine era în fruntea țării, și am aflat de timpuriu cum au pus mâna comuniștii pe putere.
Politica și politicienii sunt așa cum sunt, dar ce ne facem că la bază neamul acesta este bolnav, iar cei care ne reprezintă sunt dintre noi și aleși de noi?! Aici este buba! Îmi vine în minte un exemplu: Având un curs la un program de masterat, le-am cerut studenților câte un referat și am insistat în mod repetat și cât se poate de clar să nu folosească metoda ”copy-paste”. Rezultatul: Aproape toate referatele erau pline de copy-paste. Lăsați-i pe elevi sau studenți nesupravegheați la un extemporal sau examen și o să constatați că cei mai mulți dintre ei copie.
Uitați-vă atent la cei care circulă pe orice șosea din România și veți constata că aproape toți depășesc limita legală a vitezei de circulație. Și aș putea multiplica la nesfârșit exemplele de încălcare a legii. Aceasta este România, o țară coruptă de sus până jos, iar politicienii sunt și ei tot români. Nu numai rromii care fură prin străinătate și cerșesc peste tot ne fac de rușine, ci și cele mai importante persoane ajunse în fruntea țării.
Să ne încrucișăm brațele în fața acestei triste realități? Să dăm bir cu fugiții din fața responsabilităților proprii și a celor publice, comune nouă tuturor? Să ne limităm doar la critici sau lamentări?
Cred că primul lucru pe care ar trebui să-l facem în fața acestei noi palme date tuturor românilor onești este să ne fie rușine de micile sau marile încălcări ale legii, de care mai toți ne facem vinovați. Ne profesăm creștini, botezați chiar de apostolul Andrei (așa să fie?) iar pentru toți creștinii este valabilă și porunca a șaptea: Să nu furi! Și totuși, mai toți românii, dacă pot, fură. Creștinismul nostru este de fațadă, iar de multe ori cine se bate în piept cu propria religie este un mare mincinos și un ipocrit.
Acesta-i tristul adevăr: Suntem un popor bolnav nu numai în instituțiile sale, dar și în modul de gândire și comportament al cetățenilor acestei țări! Până când nu vom accepta diagnosticul și nu-i vom găsi leacul de vindecare, nu există nicio șansă de însănătoșire; poate să mai treacă încă un sfert de veac și tot corupția ne va mânca zilele și sănătatea.
Deci, ce-i de făcut acum? Să juri cu mâna pe cruce că dacă găsești pe stradă o bancnotă de 500 euro nu ți-o însușești, ci o duci la poliție și faci orice este posibil ca să banul pierdut să ajungă înapoi la proprietar. Cine-i de acord, să ridice mâna sus!

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *