Temere – Nedumerire

24 feb., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Aud voci care spun că după ce PSD-ul l-a exclus din orice funcție de partid pe domnul primar al Iașului, Mihai Chirica, este posibil ca partidul acesta, mare și tare, acum la guvernare împreună cu ALDE, să penalizeze și cetățenii și orașul Iași, micșorând sau sistând subvențiile pentru diferite instituții culturale, de sănătate, religiose etc. aflate în ”gospodărirea” d.lui Chirca și a Primăriei.
Dacă domnul Chirica și-a exprimat nemulțumirea și a condamnat anumite atitudini sau fapte negative din structura centrală PSD, ceea ce în opinia mea reprezintă un fapt lăudabil, fapt pentru care în loc să-i mulțumească, conducerea partidului i-a retras funcțiile partid, iată că acum aud voci care spun că din cauza atitudinii domnului primar vor fi penalizați și cetățenii orașului.”@
Dacă așa se va întâmpla, consider imorală și total lipsită de respect pentru cetățeni și pentru instituții politica PSD. Adică, dacă nu ești de acord cu relele pe care le fac, în loc să îți mulțumesc pentru că mă ajuți să mă corectez, nu numai că te penalizez pe tine care ai îndrăznit să-ți ridici glasul contra mea, dar îți penalizez și familia, rudele, cunoștințele, prietenii, pe oricine este apropiat de tine sau depinde de tine. Exact așa au procedat comuniștii cu părinții mei. Pentru faptul că eu am intrat în Seminarul catolic din Iași în anul 1973, mamei mele, înainte de Crăciun i s-a oferit pentru o vară întreagă de muncă la CAP suma de 70 de lei, pentru ca apoi să se întrunească cei din conducerea CAP-ului într-o ședință fulger și să o găsească datoare cu 80 de lei. Iar tatălui meu, când a ajuns la vârsta pensionării, din calculul pensiei în carnetul de muncă i s-au tăiat 20 de ani de vechime. Așa știau comuniștii de odinioară să se răzbune, lovind nu numai în cel pe care ei îl considerau dușman, dar și în persoanele apropiate acestuia. Să fi moștenit PSD-ul de astăzi această tactică inumană, complet lipsită de demnitate și de respect pentru oameni a înaintașilor lor?
Repet: Cele spuse acum reprezintă doar o nedumerire a mea izvorâtă din anumite temeri pe care le-am auzit zilele acestea. Cine poate spune ceva mai mult și mai precis pe această temă?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *