Tăcere! Inima lui Dumnezeu bate în pieptul lumii!

26 mart., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Dumnezeu tace fiindcă oamenii vorbesc prea mult; în vorbăria lumii, El continuă să iubească lumea, în tăcere.
Dumnezeu este ca o mamă care-și iubește copiii chiar și atunci când aceștia se iau cu treburile lor și merg pe drumurile lor; ea îi iubește pe toți la fel de mult, și îi va iubi mereu, în tăcere. O mamă nu poate să nu-și iubească rodul sânului ei. Dumnezeu nu poate să nu-și iubească creaturile lui; El nu va lăsa să moară ființele în care El a suflat suflare de viață. A crede că această lume este abandonată unui destin orb, sau că orbecăie la voia întâmplării, sau că în ea este mai puternic răul și diavolul, că ea este destinată distrugerii, toate aceste concepții sunt contrare planului lui Dumnezeu, creatorul lumii și mântuitorul ei.
In pofida secularizării gândirii și vieții oamenilor și a tuturor atentatelor la libertatea omului, ca și la viața lui, Dumnezeu are în lume aceeași prezență misterioasă. Lumea, în pofida tuturor relelor pe care poate să le comită, indiferent cât de grave ar fi ele, lumea aceasta este capodopera creației lui Dumnezeu. Când ascult concertul imperial al lui Beethoven, când privesc surâsul angelic al unui copil, când admir frumusețea cerului, când simt căldura unei strângeri sincere de mână, tot de atâtea ori simt că Dumnezeu este prezent; îi simt puterea, bunătatea și frumusețea lui fără margini.
Culturile și civilizațiile oamenilor apar și dispar; sunt schimbătoare ca și timpurile și anotimpurile istoriei. Pot apărea și dispărea chiar și religiile. Ceea ce nu va dispărea niciodată este planul de iubire al lui Dumnezeu cu lumea, plan scris în Biblie și mai ales în Dumnezeul întrupat Isus Cristos. Și nu va dispărea niciodată nici căutarea paradisului pierdut, căutare care va frământa mereu mintea și inima omului. El mereu va căuta fața lui Dumnezeu sădită în ființa lui, față pe care, nu se știe din ce motiv, șarpele cel viclean a murdărit-o cu ademenirile lui. Sarpele a scuipat venin pe fața omului și în privirea lui, iar sărmanul om, de când s-a întâmplat asta și până când va fi, se va tot șterge pe față și pe ochi de murdăria scuipată pe chipul lui de această creatură hidoasă. Cine și de ce a introdus în istoria omului această creatură de care m-am temut totdeauna, rămâne în continuare un mister pentru mintea omului.
Chiar dacă ne lovește și ne doare răutatea lumii, chiar dacă noi înșine cădem, sau chiar devenim răi uneori, greșeala cea mai mare pe care am putea-o face ar fi să uităm că Dumnezeu este atotputernic. Si la fel de grav ar fi ca noi să ne credem atotputernici, încercând să-l scoatem pe El din planurile noastre. De fapt, noi înșine, oamenii, nu putem exista fără El. Si cu cât vom fi mai mult ancorați în El, cu atât vom fi mai puternici. Iar despre atei, care afirmă că nu există Dumnezeu, deci nu au în cine crede, recunoaștem că ei nu au darul credinței pentru a-l accepta pe Dumnezeul întrupat în Cristos, dar nu înțeleg de ce nu acceptă la nivel logic, rațional, de exemplu ceea ce fizicienii afirmă, și anume că universul nu are nicio explicație fără a admite un creator al lui.
Dacă însă în această lume de astăzi, atât de zgmotoasă, vom dori să auzim glasul Domnului, trebuie neapărat să facem tăcere în noi și în jurul nostru. Glasul Lui este ca o adiere lină de vânt pe care o simți doar când te oprești și o asculți cu atenție, fără să scoți un cuvânt.
Dacă vom dori să simțim dragostea Lui, trebuie să ne plecăm urechea în tăcere pe pieptul lumii, pentru a auzi bătăile inimii lui Dumnezeu. Acolo, în pieptul oamenilor bate inima lui Dumnezeu. Pentru că chiar și Dumnezeu Cristos are o inimă omenească primită de la mama lui, Fecioara Maria. O inimă care a început să bată acum peste două mii de ani, la Nazaret, în Galilea Palestinei și va bate veșnic în inima fiecărui om, căci fiecare om este fratele lui și fiul aceluiași Dumnezeu din ceruri.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *