Suntem…şi nu suntem

27 oct., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Suntem suficient de credincioși pentru a ne menține pe pozițiile noastre: catolici, ortodocși, protestanți, dar insuficient de creștini pentru a ne regăsi împreună în același Dumnezeu.
Suntem suficient de insistenți în a repeta toată viața Doamne, miluiește-ne, dar insuficient de pregătiți și dispuși să ne punem mintea la contribuție și osul la treabă.
Suntem suficient de pregătiți și dispuși să pupăm moaște și icoane, dar insuficient de pregătiți și dispuși să pupăm mâna celui care ne face bine sau obrazul celui care ne-a supărat.
Suntem suficient de hotărâți atunci când cântăm “Patria mea este sus, sus în cer” (un cântec catolic), dar ne agățăm cu toate puterile de acest pământ și de bunurile lui.
Suntem suficient de pregătiți pentru a face o nuntă ca-n povești, dar insuficient de pregătiți pentru a continua viața de cuplu ca o frumoasă poveste de iubire.
Suntem suficient de educați și civilizați pentru a trăi în pace unii cu alții în același bloc, dar incapabili să transformăm pacea dintre noi într-o legătură sinceră de prietenie.
Suntem suficient de pregătiți profesional pentru a ne face datoria la serviciu, dar insuficient de pregătiți și dispuși ca din colegi de serviciu să devenim amici, prieteni.
Suntem suficient de dispuși să analizăm comportamentul și faptele altora, dar insuficient de pregătiți și dispuși să ni le analizăm pe ale noastre.
Suntem suficient de pregătiți și dispuși să ascultăm laudele și aprecierile altora, dar total nepregătiți și deloc dispuși să ascultăm și criticile lor.
Suntem suficient de atenți și exigenți, chiar taxativi la tot ce fac sau ce nu fac alții, dar mai puțin atenți și exigenți cu propriile noastre responsabilități.
Suntem suficient de atenți la buna funcționare a conexiunii internet (24 din 24 de ore), dar incapabili să refacem conexiunea cu semenii cu care eventual ne-am ciondănit.
Suntem suficient de pregătiți pentru a face călătorii, excursii chiar și în jurul lumii, dar insuficient de pregătiți pentru a vizita și cunoaște chiar și pe cei de un sânge cu noi.
Suntem suficient de pregătiți pentru a zâmbi protocolar semenilor noștri, dar insuficient de pregătiți pentru a le face un loc în inima noastră.
Suntem suficient de pregătiți la mari sacrificii pentru a aduna bunuri și bani, dar insuficient de rezistenți în cazul în care am pierde bunurile și banii.
Șamd (=și așa mai departe): Suntem suma calităților și defectelor noastre și ar trebui să fim schimbarea pe care o dorim în lumea în care trăim.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *