Suntem

24 iun., 2014 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Suntem produsul a ceea ce am primit, a ceea ce decantăm, a ceea ce iubim, a ceea ce trădăm, a ceea ce visăm și a ceea ce ținem în mâini.

Suntem diferiți de cum ne vedem noi și diferiți în același timp de cum ne văd alții.

Suntem într-o continuă mișcare și devenire. Lăsăm urmele pașilor noștri pe nisipul pe care mergem, iar prima ploaie sau vânt mai puternic le va șterge.

Suntem altceva decât indică bunurile ce le avem și nicidecum mașina sau casa noastră nu ne indică statutul nostru. Ele sunt simple obiecte în care noi stăm sau cu care ne mișcam.

Mai mult decât anumite cantități din elementele tabelului lui Mendeleev, suntem ceea ce inima noastră simte și gândurile noastre conțin.

Suntem mai ales ceea ce strălucește în ochii noștri și exprimă trăsăturile feței noastre, dincolo de orice fard și cosmetizare.

Suntem în cuvintele noastre, în gesturile noastre, în îmbrățișările noastre, sau în respingerile și solitudinea noastră.

Suntem în lacrimile noastre, fie de bucurie sau poate mai adesea de durere.

Suntem în visele copilăriei noastre, sau în cele ale adolescenței, în frământările creatoare ale maturității, în fructele mature ale toamnei vieții, sau în zăpada care se așterne peste mormântul nostru.

Suntem în gândurile celor care eventual ne pomenesc după moarte și în floarea pe care o vor pune pe mormântul nostru.

Suntem în cei care ne vor purta numele.

Suntem un nume scris în inima lui Dumnezeu și la asta am impresia că ne gândim foarte puțin, deși acest fapt este cel mai important fiindcă ne plasează în veșnicie.

Dar în scurta și efemera noastră existență, veșnicia este cea care ne preocupă cel mai puțin; atât de puțin, încât nici nu o percepem.

Suntem niște mici mari inconștienți pe un drum pe care îl cunoaștem prea puțin și nu ne prea interesează nici de unde vine, nici încotro merge, deși mergem pe el.

Suntem niște mici Sisifi care purtăm pe umeri poveri inutile, lanțuri la picioare și lacăte pe inimi.

Suntem niște comozi care am inventat tot felul de telecomenzi care deschid și închid aparate, dar nicio inimă.

Suntem niște nesătui care am umplut nenumărate supermarketuri și prin ele frigidere tot mai mari, ca niste hirciogi.

Suntem niște oameni, barbați și femei, care cheltuim enorm pentru o nuntă, două sau mai multe și pentru unul, două sau mai multe procese de divorț.

Suntem niște credincioși curioși care plătim acatiste pentru decedați, aniversăm nn ani de la moartea cuiva, în loc să sărbătorim fiecare zi a existenței noastre alături de cineva drag.

Suntem niște consumiști care muncim din greu pentru a câștiga bani mulți și a cheltui mult mai mult decât este necesar unei vieți oneste.

Suntem niște oameni care de multe ori ținem o capră de coarne și spunem în același timp că este ciută.

Suntem atât de narcisiști încât ne privim o oră sau mai mult în oglindă, pe noi înșine, ne îngrijim de esteticul propriu și nu mai avem timp să admirăm frumusețile naturii și fețele celor pe lângă care trecem zilnic.

Suntem niște tele sau computerdependenți care stăm ore în șir în fața unui ecran, monitor și mult mai puțin în fața persoanei iubite, dacă eventual există o astfel de persoană pentru noi.

Suntem niște persoane atât de dependente de acele ceasornicului încât aproape am uitat că ele indică doar niște fărâme de timp dintr-o veșnicie care ne așteaptă.

Suntem un fir de nisip pierdut în infinitatea unui pământ care nu este decât un corp ceresc dintr-un univers ale cărui margini sunt necunoscute.

Suntem vorbitori ai mai multor limbi, dar nu știm ce limbă vorbește Dumnezeu, sau poate Dumnezeu doar cântă, zâmbește, iubește, luminează, naște și cheamă viața înapoi la El, în tăcere, dincolo de cuvintele și vocabularul limbilor noastre.

Suntem în inima cuiva care ne iubește sau a cuiva care ne urăște, sau suntem anulați de ignorarea multora.

Suntem în cv-urile noastre bogate, importante, dar de care nu au nevoie angajatorii forțelor de muncă și rămânem șomeri, din ce în ce mai mulți.

Suntem cei mai importanți în fața legii și cei mai disprețuiți de legi și de cei ce le fac.

Suntem creștini care în marea lor majoritate nu au citit Biblia.

Suntem din ce în ce mai mulți absolvenți de studii universitare care ne exprimăm într-o limbă română mai deficitară decât a mamei mele care absolvise doar patru clase elementare.

Suntem … important este că suntem; mult mai rău este atunci când nu mai putem spune că suntem. Personal, îmi este străin cuvântul nirvana.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *