Știți cât de frumos este Bulevardul Carol I?

04 dec., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

ȘTIȚI CÂT DE FRUMOS ESTE BULEVARDUL CAROL I?
Treceam în seara aceasta prin Copou, zonă atât de dragă mie și admiram decorațiunile de deasupra bulevardului Carol I. Multicolore și plăcute, strălucind în întunericul serii, imitând cutiile pline cu cadouri, toate aceste podoabe stradale care prevestesc Crăciunul și Anul Nou, mă duceau cu gândul la un timp imaginar în care toți oamenii sunt buni și sensibili față de semenii lor. Îmi imaginam cum toți, dar absolut toți primesc și oferă cadouri; toți oamenii sunt buni. Aceasta visam eu cu ochii deschiși, pășind pe bulevardul Carol I din frumosul târg al Ieșilor. Mă întrebam în mintea mea dacă de sărbători va fi cineva care nu va primi niciun cadou. Privind aceste cutii luminate în culori vesele, mă întrebam dacă de sărbători inima cuiva va plânge poate chiar mai mult decât în restul anului. Priveam toate aceste decorațiuni atât de frumoase și fără să-mi dau seama îl rugam pe Cel de Sus să reverse mai multă căldură în inimile oamenilor.
Poate că cel mai frumos cadou pe care-l putem face celor cu care împărțim clipele acestei vieți atât de scurte este să-i privim cu mai multă căldură și înțelegere. Poate că de aceasta avem mai multă nevoie, de mai multă iubire între noi. Cred că prea ne-am luat la întrecere unii cu alții; prea adesea ne-am arătat mușchii unii altora; ne-am îmbogățit prea mult și am adunat prea multe lucruri; ne-am ghiftuit cu de toate, ne-am umplut capul cu tot felul de știri și informații. Și ocupându-ne cu toate acestea, am uitat să iubim, adică am uitat pentru ce trăim pe acest pământ. Decorațiunile acestea, strălucind în lumini multicolore și jucăușe, mi-au adus aminte că eu trebuie să fiu un cadou pentru cei din jurul meu. Și cred că fiecăruia i-a fost dăruită viața pentru a deveni un cadou plăcut celorlalți. Câtă bucurie simți atunci când oferind ceva celuilalt (un zâmbet, un cuvânt frumos, un gest plăcut), vezi cum ochii îi strălucesc plini de bucurie. Atunci, bucuria lui devine și a ta; împărtășești bucuria comuniunii; atunci Dumnezeu se naște în inima ta și în inima lui. Atunci este din nou Crăciunul; atunci este din nou sărbătoare în inima și în casa ta; în inima și în casa celui de lângă tine.
Am privit din nou decorațiunile care împodobesc Copoul și mi-am zis că lumea aceasta încă mai speră să fie iubită. Altfel, nu ar fi împodobit orașul atât de frumos; și va fi și mai frumos. Toate decorațiunile care sclipeau atât de frumos în întunericul serii eu le-am văzut ca niște luminițe care se aprind în inimile oamenilor. Lumini ale speranței într-o lume mai bună. Ne împodobim străzile și casele, pentru că vrem să fim fericiți. Decorațiunile care în acest timp al anului strălucesc feeric în localitățile noastre sunt semne ale speranței într-o viață frumoasă și plină de căldură sufletească. Avem nevoie de Crăciun și de sărbători fericite. Dar Crăciunul și sărbătorile fericite deja strălucesc în ochii noștri, vrăjiți de atâta frumusețe care ne înconjoară. Deja sunt prezente sărbătorile în palmele noastre deschise pentru a dărui și a primi.
Îmi doresc de Sărbători să primesc un cadou mare și frumos ca și cele atârnate deasupra bulevardului Carol. Și ce aș vrea să conțină acel cadou? O lume mai bună și mai frumoasă la suflet… Dar știu că acea lume pleacă din inima și gândurile mele. Așa cum cel mai adesea frumusețea pornește din ochii privitorului.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *