Știați că?

18 sept., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Știați că:
Există un război la scară planetară între tehnică și om?
Chiar? Chiar așa! Doar că acest război nu folosește ca arme de luptă sulițe, spade, mitraliere sau bombe atomice.
Acest război se desfășoară cam așa:
Actualii generali de armate, adică cei setoși de putere, mai șireți și fără scrupule decât alții nu ascut spade, ci perfecționează mereu mașini, computere, telefoane, televizoare etc și le prezintă celor mulți și creduli ca pe cei mai mari prieteni ai lor, ca pe ajutoarele de nelipsit ale omului. Iar cei mulți și creduli (adică marea majoritate) îmbrățișează, ba chiar dorm cu telefonul și tableta sub cap și cu televizorul deschis.
Ce se întâmplă în continuare? Se întâmplă că marea majoritate a oamenilor devin din ce în ce mai străini unii de alții; devin nu prietenii, ci sclavii acestor mijloace tehnice, adică, fără să-și dea seama prea bine, devin sclavii celor care le vântură mereu sub nas toate aceste năzdrăvănii ale tehnicii.
Care-i rezultatul? O prostire a maselor și o înrobire generalizată a mulțimilor, dominate de alții mai șireți și mai fără scrupule. Am uitat cumva vorba: “Ați mințit poporul cu televizorul!”?
Astăzi, pentru a conduce lumea, oameni precum Hitler, Pinochet, Fidel Castro și mulți alții ca ei sunt demodați. Chiar și Kim Jong-un o să se demodeze curând; o să vedeți!
Astăzi, pentru a-l domina pe om, nu trebuie să-l ameninți cu închisoarea sau pedeapsa capitală. Pentru a-l domina este suficient să-i vânturi sub nas un Iphone X. Sau nu v-ați convins că lansarea lui Iphone X reprezintă un eveniment important la scară planetară?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *