Spovada sau măturica sufletului?

04 dec., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

SPOVADA SAU MĂTURICA SUFLETULUI?
Cineva de pe Facebook îmi trimite următoarea ofertă:
“Vreți să aveti sufletul curat ? Cumpărați Măturița Sufletului. Eu am primit-o în dar de la un mare meșter popular, care mi-e si prieten. Mulțumesc, Nicu Matei!”
Remarc cu plăcere că fantezia și creativitatea meșterilor populari este nelimitată, iar acesta este un lucru demn de toată lauda. Iar o astfel de măturică, mai ales că are și culorile tricolorului, merită toată atenția noastră.
Se apropie sărbătorile și pe lângă mâncăruri și cadouri, vom face o curățenie exemplară în casele noastre. Totul va străluci de curățenie, căci așa trebuie să fie de sărbători; mizeria nu face casă bună cu spiritul de sărbătoare.
În mulțimea de oferte cu care suntem înconjurați (asaltați), apare ceva nou (cel puțin pentru mine): o măturiță magică pentru curățenia sufletului nostru. Cumpărând această măturiță, putem să ne curățăm inimile și gândurile de orice sentiment nepotrivit și de orice gând rău. Și fiindcă măturița sufletului are și culorile tricolorului, acesta reprezintă un motiv în plus pentru ca orice român adevărat să și-o procure.
Măturița sufletului te curăță de tot răul văzut și nevăzut, știut și neștiut, făcut cu voie sau fără de voie.
PS: Știați că există și o formă de masaj cu măturică de bambus? Meșterii noștri populari nu au aflat încă despre această măturică, sau aceasta reprezintă doar un brand al japonezilor? Precizăm că matăurica de bambus deblochează energetic organismul și stimulează capacitatea naturală de vindecare prin extragerea energiilor stagnate în profunzime și aducerea lor la suprafață.
Dacă ne folosim de măturița sufletului (autohtonă), ca și de măturica din bambus (japoneză), combinând aceste două tehnici, ieșim curați ca la Nufărul.
Așadar, de sărbători, mai este sau nu mai este nevoie de spovedanie? Sau comerțul acesta atât de bine studiat și care cunoaște toate tentațiile și dorințele firii omenești a reușit să confiște și să se folosească și de partea de religiozitate care mai era încă în ființa noastră?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *