Rugăciune “eretică” (de binefacere)

19 dec., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Parcă mi-e ciudă că în această perioadă nu pot organiza și eu un concert de binefacere, așa cum văd că fac mulți alții. Mi-a venit însă o idee: Să înalț către Cel de Sus și să adresez celor de aici o rugăciune de binefacere. Poate că va rodi măcar 1 leu.
Doamne, dă-mi cât mai mulți bani, căci cunosc destui elevi săraci și vreau să-i ajut să poată studia, să-și lumineze mințile, ca să poată deveni cineva în viață. Dă-mi, Doamne, cât mai mulți bani căci cunosc destui bătrâni pensionari și necăjiți care-și înoadă sărăcia de la o lună la alta și nu au bani suficienți nici măcar pentru medicamente. Și aș putea adăuga multe, multe alte motive pentru care mă rog ție, Dumnezeule, să-mi dai cât mai mulți bani cu care să aduc un strop de fericire pentru cât mai mulți semeni ai mei.
Spune-mi, Doamne, care-i acel partid politic pe care să-l sprijin în acțiunile lui pentru ca binele comun să crească pe pământul țării mele. Sau, dă-mi mie cât mai multă putere pentru ca să pot deveni mai bun și mai convingător pentru semenii mei. Dă-mi, Doamne, cât mai multă putere ca să pot schimba fața acestei lumi; să o fac să semene cât mai mult cu chipul tău, strălucitor, drept, plin de lumină, dar mai ales plin de iubire.
Sunt un eretic, Dumnezeule, căci îți cer și bani și putere, cât mai mulți bani și cât mai multă putere, căci ele sunt mâinile cu care pot să îmbrățișez cât mai mulți oameni; banii și puterea sunt picioarele cu care pot să merg spre oamenii pe care și tu îi cauți pe toate drumurile pe care ei merg, chiar și pe cele mai rătăcite.
Sunt un eretic, căci vreau să mă fac frate de cruce cu demonii care vor să stăpânească pământul, cu banul și puterea. Dar vreau să-i păcălesc, Dumnezeule, pe amândoi acești demoni, adică vreau să-i cuprind în brațele mele, dar nu pentru a-i îmbrățișa, ci pentru a-i trage jos de pe soclul pe care s-au cocoțat și se cred zei în fața cărora eu să mă închin. Vreau să-i detronez, să le stric statuia, chiar și soclul pe care vor să stea în mintea mea și să-i transform în locuri de muncă, în burse pentru elevi și studenți, în pensii, în medicamente, în lemne pentru foc și în multe, multe alte lucruri de care oamenii au nevoie.
Căci banii și puterea nu sunt demoni, ci daruri ale lui Dumnezeu. Demoni sunt gândul și dorința noastră de a transforma darurile lui Dumnezeu din simple mijloace în scopuri ale vieții. În fața omului căzut în vraja banului, a avuțiilor de tot felul și mai ales a puterii rânjește deja moartea pregătită să-i taie capul. Banul și puterea pot fi îngerii noștri salvatori sau groparii noștri. Totul depinde de modul cum ne folosim de darurile lui Dumnezeu.
PS: Cine crede în puterea acestei rugăciuni, este îndemnat să și-o însușească și să o transmită și altora.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *