Reţete de post

19 feb., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Intre știrile pe care le frunzăresc zilnic, astăzi mass media îmi indică 8 rețete culinare de urmat în timpul postului, la cele trei mese ale zilei. Acestea se împletesc cu multe alte rețete pentru slăbit și de menținere a siluetei. La aceste indicații culinare, se adaugă întreaga înșiruire a postului din partea BOR, mai puțin din partea Bisericii Catolice, căci în problema abținerilor alimentare, aceasta din urmă este sumară, lapidară chiar, adică propune doar abținerea de la consumarea cărnii în zilele de vineri.
Dincolo de recomandările de abținere de la consumul alimentelor de origine animală, postul înseamnă cu totul altceva, mult mai important, fundamental chiar pentru sănătatea spiritului omului.
Mă gândeam astăzi să propun și eu niște rețete de post. Nu sunt un bun bucătar, așa că oricine poate face altele mai bune.
Rețeta nr 1:
Boicotarea sistematică a industriei tutunului și mai ales a alcoolului. Vom bea doar apă și sucuri naturale și nu vom pune țigara în gură. Sigur am aduce o gaură în bugetul acestor industrii, dar cu siguranță am aduce îmbunătățiri de fond în trupul nostru și în familiile noastre, și de aici, mai departe, în societatea noastră.
Rețeta nr. 2:
Renunțarea zilnică la o oră de televizor și internet. In acea oră vom privi chipurile dragi ale celor care ne înconjoară, sau, măcar odată pe săptămână, vom merge în vizită la un bolnav sau la o persoană care trăiește singură închisă între pereții casei sale.
Rețeta nr. 3:
Renunțarea la a mai merge cu mașina proprie și folosirea mijloacelor de transport în comun, măcar o zi pe săptămână.
Rețeta nr. 4:
Renunțarea la orgoliul nostru, iertarea din inimă oricui ne-a greșit și rugăciunea zilnică pentru acea persoană. Am putea chiar să ne rugăm în genunchi pentru acea persoană; rugăciunea ar fi mai bine primită la Cel de Sus.
Rețeta nr. 5:
Renunțarea la comoditatea și egoismul nostru; fiindcă se apropie primăvara, dacă locuim la sat, vom lua măsuri de curățire a șanțurilor și de strângere și ardere a tuturor gunoaielor din curțile și din grădinile noastre (presupun că în casă este curat). Iar dacă locuim la oraș, vom face curățenie pe casa scării, pe lângă bloc și în jurul lui, până la blocurile vecine. Si pentru toate acestea, nu vom cere niciun ajutor, nici de la asociația de locatari, nici de la primărie.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *