Religia = o mare istorie de iubire

25 mart., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Creștinismul nu este altceva decât o mare poveste de iubire și viață dintre Dumnezeu și om.
De fapt, toate religiile ne povestesc despre divinitățile care au ceva de spus oamenilor, iar aceștia vor și ei să fie precum zeii. Religia este aspirația omului spre divin, spre absolut. Este visul omului de a se întoarce în paradis.
Cufundat, prins de treburile lui, omul are nevoie de religie pentru a nu fi făcut din nou sclav al mașinăriilor, al materiei și al noilor stăpâni ai lumii. Religia are o funcție eliberatoare care nu poate fi înlocuită de nicio ideologie, de niciun progres tehnic. De aceea, religia nu poate fi confundată cu o ideologie, iar bisericile cu un partid.
Religia este mâna întinsă a lui Dumnezeu pentru a-l scoate pe om din sclaviile și neputințele lui.
Religia este căutarea neîncetată a drumului de întoarcere a omului spre Dumnezeul său.
Religia îmbracă veșmintele timpului și ale locului în care oamenii trăiesc; ea nu este atemporală și străină de tot ce-i omenesc.
Dar, mai presus de toate, religia este o strânsă îmbrațișare a omului de către Dumnezeul cel răstignit și înviat pentru el, omul, capodopera creației lui Dumnezeu Tatăl.
Religia este un dialog de iubire și viață dintre Dumnezeu și om. Orice altceva în afara acestui dialog este mai mult sau mai puțin îndepărtat de Dumnezeu și de om.
Iar astăzi, 25 martie, îngerul Gabriel vine să o anunțe pe Fecioara Maria că va deveni actorul principal aici pe pământ al acestei mari și unice istorii de iubire a lui Dumnezeu pentru oameni. Printre multele glasuri ale acestei lumi, Dumnezeu îl trimite pe îngerul său ca să glăsuiască BUNA VESTIRE a mântuirii lumii în Cristos (Vezi: Leonardo da Vinci, Buna Vestire, Galeria Gli Ufizzi, Florența).

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *