Reflecţii matinale 24 ianuarie 2015

24 ian., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

a. Ce reprezintă conștiința ta, pentru tine? Faci compromisuri cu ea? Libertatea de conștiință reprezintă una dintre marile cuceriri ale modernității. Nu te lăsa manipulat și nu lăsa ca cineva să-ți spele creierul (nici televizorul și nici internetul). Nu-ți vinde conștiința pentru nicio sumă, pentru niciun motiv, căci din acel moment nefast, te-ai vândut pe tine și ai început să devii un sclav.
b. Ce faci cu timpul tău, cu aceste clipe ale zilei de astăzi? Ai deschis ochii pentru o nouă zi, în care chiar dacă soarele nu strălucește, căci este ascuns de nori, tu trebuie să fii soarele pentru cei pe care îi vei întâlni, cu care te vei întâlni. Fă-te frumos astăzi și strălucitor, chiar dacă nu prea ai ce pune pe masă la micul dejun și chiar dacă hainele de pe tine sunt cam vechi și, oricum, cumpărate de la second hand-ul de peste drum. Poți străluci chiar și așa.
c. Care este istoria ta personală? Ce scrii în cronica vieții tale? Ai auzit că Stefan cel Mare a construit 47 de mănăstiri (mai bine construia mai puține și nu mai ținea atâtea ibovnice), iar Mark Zuckerberg avea anul trecut o avere de peste 34 miliarde de USD. Dar tu, de ce ești în stare? Habar nu ai câte capacități și forțe creative zac în tine!
d. Ce îți propui să faci pentru alții? Cu multă probabilitate nu vei reuși precum un hârciog să aduni bani mulți, dar poate că vei reuși să ștergi o lacrimă de pe obrazul unuia care plânge, sau vei reuși să câștigi o bursă de studii la Harward, sau vei reuși să ai o seră de flori și să le vinzi la alții, răspândind în jur frumusețe și parfum. Sau vei reuși să faci fericită o persoană și să-ți lași numele dar mai ales iubirea și demnitatea ta de om pentru generațiile viitoare, care-ți vor purta nu numai numele, dar mai ales profilul tău moral.
e. Cu siguranță, ești capabil de lucruri mari, căci în ființa ta, pentru că te iubește, Dumnezeu și-a sădit chipul Său, a cărui frumusețe, bunătate, putere, inteligență, cerul și pământul nu le pot cuprinde. Acesta este misterul existenței tale: cerul și pământul nu pot cuprinde frumusețea și măreția ta și cea mai mare și mai grea misiune este să te descoperi pe tine însuți. Si doar privindu-te în oglinda lui Dumnezeu îți vei vedea adevăratul chip! Si doar privindu-se cu toții în oglinda aceluiași și unic Dumnezeu, oamenii vor înceta să mai fie atât de diferiți și se vor descoperi ca frați.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *