Reflecţie de Crăciun (de la altitudine)

24 dec., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Ce mică pare lumea privită de sus prin hubloul avionului! Blocurile au devenit nişte cutii de chibrituri, străzile o funie subțire iar oamenii nişte furnici. Cu cât creşte distanța dintre tine şi pământ, cu atât şi ochiul tău percepe mai greu sau chiar deloc ce se petrece în lumea deasupra căreia te afli.
Mă gândesc că Dumnezeu a coborât din înălțimile cerului printre noi tocmai pentru acest motiv: Pentru a vedea bine ce se întâmplă cu creaturile sale; să vadă în direct şi de foarte aproape ce fac ele pe această planetă, pentru ca astfel să poată interveni acolo şi când consideră că este cazul, pentru binele lor. Ar fi putut să le privească de sus, din cerul său printr-un telescop magic, dar a ales să ia contact direct cu ele, coborându-se pe paiele din ieslea unei grote în care ciobanii îşi adăposteau oile. Misterioasă descindere a divinității pe planeta noastră! Poate că ne este mai uşor să înțelegem apariția lui Moş Crăciun decât a lui Isus Cristos la Betleem.
În pofida căldurii de afară, eu îl simt acum pe Dumnezeu tremurând de frig pe paiele ființei mele. Aş vrea să-l strâg în brațe pe acest Prunc şi să-i cânt un cântec de leagăn, dar parcă mi-e ruşine, căci sunt cam distonat cu vocea. Ghicindu-mi gândul, ma priveşte blând acest Dumnezeu şi chiar îmi surâde, ceea ce îmi mai dă curaj în gândul şi intenția mea de a-i cânta. Misterioasă această întâlnire de gradul 0 dintre mine şi Dumnezeu!
Vreau să cred mai mult că toate acestea se întâmplă aievea şi nu sunt doar un simplu vis al meu. Între timp, la fereastra casei au apărut colindători care cântă acelaşi miracol al coborârii lui Dumnezeu din înaltul cerului direct aici între noi, aceştia mici din furnicarul de pe pământ.
Oare şi aceşti colindători visează acelaşi vis ca şi mine? Mai ştii, poate că acum toată lumea visează acelaşi vis, aceeaşi minune a venirii lui Dumnezeu între oameni pentru a-i elibera din păcatele lor.
Să lăsăm lumea să viseze, căci doar visele ne deschid uşile paradisului; şi chiar dacă viața nu este un vis, fără visuri, ea se transformă într-un coşmar.
Crăciun fericit (visuri fericite) tuturor!

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *