Reconversie profesională

30 iul., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Stăteam astăzi pe la amiază la o masă, la un suc și alături se așeză un tânăr, tatuat bine. Nu știu de ce nu i-am căzut cu tronc, căci după câteva clipe mă întreabă brusc cu ce mă ocup. I-am răspuns scurt că sunt preot profesor. Aruncându-mi o privire disprețuitoare, pe un ton categoric tânărul tatuat mi-a zis: ”Bă, nu mai umba cu vrăjelile astea ale tale religioase. Nu mai păcăli lumea, că oricum religia e pe moarte. Fă și tu ceva util societății, așa în etapa asta a vieții tale, că doar nu o să mai trăiești o sută de ani.”
Nu prea mi-a căzut bine ce mi-a zis, dar i-am dat ascultare și astăzi după amiază mi-am tot frământat mintea, întrebându-mă cum aș putea să fiu util societății. Dacă tot nu mai sunt nici în funcția de decan, mi-a venit o idee de reconversie profesională cu care să-mi câștig onest existența. Tot învârtindu-mă prin mulțime ca să văd ce preferințe are noua generație, am decis să mă fac vânzător de îmbrăcăminte. Adineauri am găsit și niște mostre, așa cum se poate vedea în fotografie; cred că stau în trend cu acest stil….
PS: Fiindcă nu sunt lacom după bani, voi practica cel mai mic adaos comercial. Pentru a fi mai convingător, mă voi îmbrăca și eu în ton cu trendul vestimentar și mă voi așeza în fața buticului meu, care va fi o căsuță de lemn pe care o voi cere domnului primar Chirica, cu care mă cunosc din vedere. Ca să am vad bun, căsuța cu articolele de îmbrăcăminte o voi plasa pe b.dul Ștefan cel Mare, între Mitropolia ortodoxă și Catedrala catolică.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *