Părinți emancipați

29 sept., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Este adevărat că sunt mulți părinți din noile generații care au cam luat-o razna?
Dacă zic da, s-ar putea să mă trezesc cu următoarea reacție:
Tu nu te băga, căci nu ai copii, nu ai familie, adică habar nu ai despre ceea ce vorbești, așa că mai bine taci din gură și vezi-ți de ale tale.
Așa mi s-a mai replicat atunci când am întrebat pe unii cu mai multe case sau apartamente dacă ei dorm în două paturi sau mănâncă cu două linguri deodată.
Dar să revin la ce doream să spun:
Este normal ca o mamă să lucreze zi lumină sau chiar zi prelungită pentru a câștiga bani cu care să plătească pe cineva care să aibă grijă de copilul (copiii) ei, să-i facă de mâncare și curățenie în casă, inclusiv să-i spele lenjeria proprie și personală?
Sau ar fi mai normal ca astfel de mame să lucreze mai puțin, adică să aibă mai puțini bani, dar mai mult timp pentru creșterea copiilor lor și pentru îngrijirea casei lor?
Este normal ca părinții să vină extenuați de la muncă și să nu mai aibă timp suficient pentru creșterea copiilor lor și nici să se bucure împreună, să trăiască împreună viața lor de soț și soție, ca și viața lor de tată și mamă pentru copiii lor?
Cu alte cuvinte, părinții moderni (adică emancipați; mai ales soțiile, căci soții s-au emancipat demult) trebuie să stea mai mult la serviciu, sau mai mult împreună unul cu altul și cu copiii lor?
Este normal ca astfel de părinți, și nu sunt puțini, să câștige mulți bani cu care să plătească altora îngrijirea casei lor, dar mai grav, să închirieze altora misiunea lor de tată și de mamă?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *