Până la Dumnezeu, ne ajută SFINŢII

30 mart., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Un copil învață de la părinții săi.
Un elev învață de la maestrul său.
Un creștin învață de la sfinții lui.
Fiecare avem nevoie de un model, pentru a putea deveni noi înșine modele. Mass media ne propune zilnic tot felul de modele de urmat, la fel cum o întreagă publicitate comercială vrea să ne golească buzunarele.
În fața acestei avalanșe mediatice, publicitare, nu vom putea niciodată să urcăm pe treptele superioare ale științei și înțelepciunii vieții, dacă nu am învățat bine abecedarul unei existențe normale.
Nu putem pretinde că avem opt clase elementare, plus patru de liceu, plus trei, patru, cinci sau șase de facultate, dacă nu am învățat bine lecția celor șapte ani de acasă.
Nu putem afirma că-l cunoaștem pe Dumnezeu, dacă nu îl cunoaștem și nu îl respectăm pe om, în care Dumnezeu și-a sădit chipul Său.
Creștinii nu pot afirma că ei cred într-un Dumnezeu care este în mod esențial Iubire, dacă nu au învățat mai întâi să-i respecte pe semenii lor.
Nu poți pretinde că îți trăiești bine și cu folos viața ta, dacă nu ai invățat să citești bine în cartea vieții scrisă de toți cei dinaintea ta.
Lumea aceasta și întregul univers este o carte deschisă a cărei primă pagină a fost scrisă la primul gong al Big Ban-ului. Acum este rândul nostru, să ne scriem fiecare propria filă în cartea vieții, după ce am citit cu atenție ce au scris cei dinaintea noastră, pentru a imita ceea ce este bun și pentru a evita ceea ce este rău.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *