Pacea inimii

22 iun., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Poate unii își închipuie că sunt puternici dacă au ajuns (cum?) în funcții mari, dacă au mulți bani sau dacă știu să-și încordeze mușchii în fața celorlalți.
Adevărata noastră forță ne vine din pacea inimii, o pace care este rodul unei vieți interioare profunde, rodul rugăciunii sincere și umile în fața lui Dumnezeu. Pace care vine de sus și pe care niciun om nu ți-o poate da. Rugăciunea, unită cu meditația liniștită la începutul zilei sunt izvoarele care irigă și fac rodnică ființa noastră, precum apa care face rodnice câmpurile și tot ceea ce crește pe pământ. Rugăciune și meditație înseamnă și simpla admirare a răsăritului soarelui, a luminii care-ți intră pe fereastră și pentru care îi mulțumești Creatorului că ți-a dat o nouă zi pe care poți să o faci mai frumoasă decât cea de ieri.
Pacea inimii înseamnă fair play cu cel de lângă tine, în care nu vezi un adversar și nici un concurent pe care vrei să-l scoți din concurs, ci un coleg, un amic, unul care poate fi mai bun decât tine și de la care ai multe de învățat.
Pacea inimii înseamnă o privire plină de uimire a tot ceea ce te înconjoară; înseamnă a te lăsa surprins de gesturile mici, simple, chiar banale ale semenilor tăi. Pacea inimii înseamnă a fi prezent în lumea în care trăiești și a-i înțelege rostul. Înseamnă a asculta tăcerile celor care nu au cuvânt și a le rămâne alături în singurătățile și durerile lor.
Pacea inimii înseamnă cufundarea în lumea din care faci parte, solidaritatea totală cu bucuriile și durerile ei. Doar așa poți deveni un om al păcii, așa cum însuși Fiul lui Dumnezeu a devenit Pacea noastră făcându-se asemenea nouă, inclusiv în moarte.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *