Omul = PASĂREA PHOENIX

23 dec., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Atunci când chipul ce-l dorești nu există, visurile tale dau chip, glas și căldură ființei din mintea și inima ta.
Atunci când drumul pe care-l visezi nu există, visurile tale crează căi peste ape iar aripile te poartă către stele.
Atunci când șovăi sau orbecăiești în întuneric, voința și sclipirea minții tale vor schimba slăbiciunea în putere, purtându-te către lumină.
Atunci când viața pe care ți-o dorești nu există și golul vrea să te cuprindă, din dorul veșnic al plinătății îți plămădești un chip strălucitor sub soare.
Atunci când detești noroiul și trădarea care te înconjoară, tu îți speli fața și îți îndrepți spatele privind mereu drept înainte.
Atunci când lacrimile îți curg șiroaie în inima-ți rănită, ele devin apă miraculoasă dătătoare de sănătate și viață.
Atunci când îți întinzi mâna spre a primi ajutor și nu primești, mâna ta întinsă se transformă în sprijin pentru alte mâini, în umăr de odihnă pentru ființe obosite.
Atunci când privirea ta scrutează îndepărtarea și necunoscutul de dincolo de ea, tu deschzi noi căi mergând mereu spre plus infinitul de dincolo de tine.
Atunci când te simți străin și al nimănui sub soare, devii tu însuți casă primitoare pentru semenii tăi.
Atunci când îngropi adânc în pământ sudoarea frunții, vărsând în brazdă și ultima picătură de vlagă, din adâncuri se ridică încet spre lumină o nouă floare, un nou copac frumos și falnic.
Atunci când în inima ta armele războiului zăngăne a luptă, distrugere și pustiire, mielul blând al păcii le transformă în seceri și cosoare.
Atunci când cioara neagră și urâtă din tine croncăne a frig și moarte, tu printr-o vrajă o transformi în pasărea măiastră a basmelor dintâi, desăvârșită în înțelepciunea ei.
Atunci când jelești pe marginea mormântului ființa dragă acoperită de țărână, în sânul tău jeluirea hrănește tainic o nouă viață care va intra în hora vieții.
Atunci când focul te cuprinde, el mistuie în tine chipul vechi și fără aripi, iar din cuibul în flăcări va ieși o pasăre care va cânta înveșmântată în soare.
Căci binele din tine se alimentează din lupta cu răul, lumina din lupta cu întunericul, frumusețea din lupta cu urâțenia, iubirea din lupta cu ura, adevărul din lupta cu minciuna, dreptatea din lupta cu nedreptatea, viața din lupta cu moartea.
Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, dar totul se poate transforma prin luptă, căci viața este doar o luptă; deci, luptă-te cu dragoste de ea, cu dor; căci faci parte din misterul eternei morți și reîntoarceri la viață; căci nu ești altceva decât suma visurilor tale nemuritoare.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *