Omul de mâine

28 feb., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Mulți afirmă, și pe bună dreptate, că suntem încă într-o tranziție care nu se mai termină și nici luminița de la capătul tunelului nu se prea vede. Și se mai spune, și tot pe bună dreptate, că suntem în continuare măcinați de corupție. Din păcate, ambele constatări sunt adevărate. Eu nu sunt capabil să indic calea redresării economice a țării, nici măsurile juridice pentru eradicarea corupției.
Cred însă că pot să spun cum aș vrea să arate omul de mâine al societății noastre. Nu cred că el trebuie să se înconjoare de multe lucruri. Visez un om ca un nomad, ca un migrator care nu are decât strictul necesar pentru a nu suferi de frig sau de foame. Inima lui este plină cu chipurile tuturor oamenilor pe care-i vede, cu bucuriile și durerile tuturor. Mintea lui este plină cu istoriile reale ale tuturor vecinilor și ale celor de departe. El nu este niciodată singur și la masa lui mereu mai este un loc liber.
Pe omul de mâine al lumii mele nu-l interesează casele mari, cu sau fără balcoane, nici curțile împrejmuite cu garduri înalte și ferecate cu porți din fier, străjuite de lei, vegheate de vulturi și sisteme video de protecție. Omul de mâine a părăsit casele, vilele și palatele sale și acum este mereu pe drum în căutarea curcubeului, semnul împăcării lui Dumnezeu cu oamenii.
Omul de mâine al lumii mele are o inimă ușoară și nu-și caută siguranța în lucrurile ce-l înconjoară, ci în iubirea de care este plină inima lui. O inimă care-l împinge mereu mai departe, mereu mai adânc în viața semenilor lui. Siguranța lui este în adâncul inimii sale, contopită cu inimile celorlalți; căci viața lui este o lungă și profundă istorie de iubire.
Omul de mâine al lumii pe care o visez este mereu în căutare de noi nestemate, de noi bucurii, de noi orizonturi. Și deși nu-i nimic nou sub soare, viața lui este mereu nouă, umplută cu aspirațiile și visurile lui care vor să cuprindă nemărginirea.
El nu scormonește în gunoaie, ci are mersul zvelt al alergătorului și zborul spre înălțimi al vulturilor.
Omul de mâine este cel care navighează cu barca lui pe apele agitate ale lumii, încrezându-se doar în vântul care-i suflă în vele și-l poartă mereu mai departe. Omul de mâine este un curajos, un temerar, căci el a învățat bine că doar cu o barcă poți traversa mări și oceane; doar cu o barcă poți ajunge pe țărmurile unei alte lumi.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *