O prezență “discretă”

31 mart., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Din dorința de a răspândi Împărăția lui Dumnezeu pe tot pământul, clericii vor ca glasul și cuvintele lor să ajungă la cât mai mulți oameni, pentru ca El să fie cunoscut și iubit de toți. Pentru cauza lui Dumnezeu, oamenii Bisericii (deci, inclusiv eu) vor să fie prezenți în cât mai multe locuri și să fie auziți și ascultați, dacă s-ar putea, de toți oamenii de pe pământ.
Dar, am impresia că îndărătul acestei dorințe ”sfinte” a clericilor de a fi peste tot și ascultați de toți se ascunde și mult orgoliu omenesc. Am impresia că nouă, clericilor, ne scapă din Evanghelii ceva esențial și anume, ne scapă faptul că aluatul acesta mare, care este lumea, pentru a fermenta și a crește are nevoie de puțină drojdie (clerici), la fel cum un cazan mare de mâncare (lumea întreagă), pentru a avea un gust bun, nu trebuie să pui în el multe kilograme de sare, ci doar un pic de sare (clerici).
Chiar dacă nouă, oamenilor clerici, nu ne convine, Dumnezeu ne vrea ”discreți” în această lume, căci însăși prezența Lui în lumea pe care a creat-o este o prezență discretă; așa cum spune și cântecul ”Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”.
Cine are urechi de auzit, să audă!

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *