O lume minunată

22 nov., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

În ochii și privirea omului se scaldă lumina și frumusețea paradisului, căci ochii sunt ferestrele cerului sădit în noi încă de la întemeierea lumii.
În cuvintele noastre răsună Cuvântul prin care toate au fost create la începutul timpului. Prin puterea cuvintelor noastre izvorâte din Înțelepciunea veșnică și atotcuprinzătoare, Cuvântul veșnic țese pânza acestei lumi atât de frumoasă și fermecătoare, atât de mare încât încearcă să cuprindă nemărginitul.
Oamenii sunt mai frumoși și mai plăcuți decât cea mai frumoasă și parfumată floare. Când suntem aproape de ei, când îi privim sau atingem cu un cuvânt sau cu mâinile noastre, să o facem cu gingășia și delicatețea cu care privim sau atingem cel mai frumos și mai parfumat trandafir.
Casa acestei lumi, singura până acum cunoscută, este templul lui Dumnezeu de la care toate vin și spre care toate se îndreaptă. Să pășim în el desculți, cu venerație, cu ochii și inima larg deschisă și mai mult în tăcere, pentru a putea auzi șoaptele prin care Cel de sus ne declară iubire.
Suntem capodopera lui Dumnezeu și lumea în care trăim este cea mai bună și cea mai frumoasă pe care El a putut-o crea. Nu ne va ajunge o viață și nu sunt suficiente nici viețile tuturor oamenilor pentru a putea cuprinde cu mintea și brațele noastre, pentru a putea vedea cu ochii noștri toate frumusețile și mărețiile care sunt în noi și în jurul nostru.
PS: Citește Cetatea soarelui a lui Tommaso Campanella și Utopia a lui Thomas Morus; plus primele două capitole din cartea biblică a Genezei.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *