O bombă ideologică atacă familia

20 feb., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Nu-mi plac buletinele de știri, căci sunt pline de anunțuri și informații negative. Am stat un timp și am reflectat dacă să-mi permit prezentarea unei știri foarte periculoase, care, de fapt, nu este o noutate; datorită gravității ei, cred că este bine să o semnalez.
Deci, știrea: Societatea și statele funcționează și în baza unor mentalități, legi și mecanisme care sunt antiumane și antifamiliale!
Menționez doar una dintre ele:
Știu oamenii cu răspunderi publice că FAMILIA formată din tată, mamă și copii este anterioară oricărei forme de organizare socială și statală, și că ea, ca celulă de bază a societății, este inviolabilă în această formă a ei (mamă, tată și copii)?
Știu cei cu răspunderi publice că orice dispoziție administativă, economică, politică, sau de orice natură ar fi ea trebuie să tuteleze această structură a familiei și să nu-i aducă niciun prejudiciu?
Aud că sunt servicii publice unde nu poți avea acces dacă ești căsătorit sau dacă ai în creștere un copil? O fi adevărat, sau am fost informat greșit?
Aud că sunt angajatori cărora nu le pasă de faptul că o persoană este căsătorită. Pentru ei, mai important este serviciul și câștigul pe care îl aduce persoana angajată, și nu persoana ca atare și care are o familie. O fi adevărat sau am fost informat greșit?
Aud că sunt angajatori unde pentru a fi angajat trebuie să ai o anumită vârstă și un anumit look? Si că te obligă să lucrezi peste orele din program, fără să te plătească? Iar dacă îți ceri drepturile sau îți manifești dezacordul față de nedreptatea suferită, te amenință cu demisia sau chiar îți desface contractul de muncă. Adevărat sau fals?
Am auzit și multe alte lucruri care mă fac să mă întreb serios dacă nu cumva lumea aceasta a uitat sau ignoră conștient adevărata scară de valori care stau la baza unei societăți juste, în care primatul persoanei umane și al familiei reprezintă valori absolute și intangibile?
In atitudinea lor, mulți oameni cu răspunderi publice confundă persoana umană cu un simplu instrument de muncă, sau cu o marfă, un produs de care dispun după bunul plac, după propriile capricii sau interese.
Din cauza acestor grave anomalii prezente în societate, consider că toți legiuitorii, toți oamenii politici, toți cei care au în mâna lor frâiele societății trebuie supuși înainte de a prelua exercițiul unui mandat public la un examen serios și eliminatoriu pentru cine nu-i pregătit asupra unor probleme fundamentale ale omului în slujba căruia se pun. Iar una din aceste probleme o reprezintă familia, conștienți fiind de faptul că atacurile la adresa ei sunt atacuri la adresa nu numai a societății, dar, mai grav, sunt atentate contra umanității.
Mă tem de bomba atomică care este capabilă să distrugă omenirea, iar cazul Hiroshima și Nagasaki mi-a creat coșmaruri din școala generală. Dar de un anume timp încoace am început să mă tem de o altă bombă care poate să distrugă omenirea pornind de la baza ei, distrugând piatra ei fundamentală, celula ei de bază numită familia, atacând-o în drepturile ei fundamentale, în identitatea și menirea ei. Mă tem de această bombă ideologică care ia forme vizibile, periculoase pentru existența însăși a vieții umane pe pământ, pornind de la celula constitutivă a societății, familia. Se vorbește chiar de o conjurație la scară planetară, afirmându-se că sunt prea mulți oameni pe pământ și că ar trebui extirpate câteva miliarde. Dacă aceste miliarde nu pot fi distruse cu metode naziste sau staliniste, gazate sau împușcate, se pot găsi alte metode mai puțin violente, mai puțin vizibile; de exemplu, atacarea societății la baza ei, în familie, prin legi și tot felul de dispoziții sau atitudini care nu ajută familia, ci dimpotrivă o împiedică atât în constituirea ei după legea naturală, cât și în identitatea, misiunea și finalitatea ei. Efectele sunt deja vizibile; cel puțin în Europa populația este în continuă scădere. Inclusiv în România crește numărul înmormântărilor și descrește cel al nașterilor și căsătoriilor, și nu cred că reprezintă vreo consolare faptul că se vor adăuga la familiile normale cuplurile gay și lesbienele.
Suntem chemați să reflectăm asupra acestor realități grave și să luăm o atitudine constructivă, pozitivă. Pasivitatea, resemnarea sau simpla condamnare a unor rele nu rezolvă nimic.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *