Noul Testament: despre femei

30 iun., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

-1 Corinteni 14, 34-35: La fel în toate comunităţile creştinilor, femeile să tacă în adunări, căci nu le este permis să vorbească; să fie în schimb supuse, după cum spune şi Legea. Dacă vor să înveţe ceva, să-i întrebe acasă pe bărbaţii lor, pentru că este ruşinos pentru o femeie să vorbească în adunare.
-Coloseni 3, 18: Voi, femeilor, fiţi supuse bărbaţilor, aşa cum se cuvine în Domnul …
-Efeseni 5, 22-24: Femeile să se supună bărbaţilor ca Domnului; pentru că bărbatul este capul femeii, aşa cum şi Cristos este capul Bisericii, trupul său, al cărui mântuitor este. Şi cum Biserica se supune lui Cristos, tot aşa şi femeile să fie supuse bărbaţilor lor în toate.
-1 Petru 3, 7: Şi la fel voi, bărbaţilor, trataţi cu respect pe soţiile voastre, pentru că trupul lor este mai slab şi cinstiţi-le pentru că sunt părtaşe cu voi, la harul vieţii: astfel rugăciunile voastre nu vor fi tulburate.
-Tit 2, 3-5:… bătrânele … să ştie … să înveţe la bine, să le educe pe cele tinere să-şi iubească soţii şi copiii, să fie … supuse soţilor lor.
-1 Timotei 2, 11-15: Femeia să înveţe în tăcere şi să fie supusă în toate. Nu permit niciunei femei să înveţe pe alţii, nici să domine bărbatul; ci să stea în linişte. Pentru că mai întâi a fost plăsmuit Adam şi apoi Eva; şi nu Adam a fost cel înşelat, ci a fost femeia care, înşelată, s-a făcut vinovată de nesupunere. Ea va putea fi mântuită născând fii, cu condiţia să persevereze în credinţă, iubire şi sfinţenie cu modestie.
-1 Timotei 5, 9-15: O văduvă, ca să fie înscrisă în lista văduvelor, trebuie să n-aibă mai puţin de şaizeci de ani, să nu fi avut decât un singur bărbat, să fie cunoscută pentru faptele ei bune, să fi crescut copii, să fi fost primitoare de oaspeţi, să fi spălat picioarele sfinţilor, să fi ajutat pe cei nenorociţi, să fi dat ajutor la orice faptă bună. Dar pe văduvele tinere să nu le primeşti, pentru că, atunci când le desparte pofta de Hristos, vor să se mărite din nouşi se fac vinovate de faptul că îşi calcă credinţa dintâi. Totodată se deprind să umble fără nicio treabă din casă în casă; şi nu numai că sunt leneşe, dar sunt şi limbute şi iscoditoare, şi vorbesc ce nu trebuie vorbit. Vreau, dar, ca văduvele tinere să se mărite şi să aibă copii, să fie gospodine la casa lor, ca să nu dea potrivnicului niciun prilej de ocară, căci unele s-au şi întors să urmeze pe Satana.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *