Minunăţii ale creaţiei

30 mart., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Trăim pe o planetă perfectă în care există minunății ale creației. Precizăm un amănunt esențial: Nu sunt creații ale oamenilor. Oamenii doar învață să le cunoască și să se folosească de ele; sperăm doar spre binele lor.
APA
Apa; o folosim de mai multe ori pe zi și poate că sunt mulți dintre noi care nu-i știu nici compoziția chimică (H2O), dar cu siguranță nu știm cât de minunată este această minunăție a creației.
Contemplând-o, sfântul Francisc din Assisi a spus despre ea în Cântecul creației: ” Lãudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora Apă care-i foarte trebuincioasă și foarte înțeleaptă, prețioasă și castă.”
Privindu-ne trupul în oglindă, ar trebui să știm că două treimi din ceea ce vedem este apă. Nu are culoare, nici gust, nici miros, și totuși nicio vietate, nimic din ceea ce este viu (plante, animale și oameni) nu poate trăi fără apă. Pe parcursul anului, temperaturile variază de la aproximativ -30 °C până la +45 °C. Ei bine, în toată această fluctuație termică apa este acel stabilizator intern care menține organismul nostru la temperatura constantă optimă de funcționare de 37 °C. Din punct de vedere chimic, apa este neutră și și complet nonviolentă. Ca atare, nu influențează cu nimic componența substanțelor pe care le transportă în organismul nostru (alimente, săruri și minerale, medicamente); doar le poartă până la cele mai îndepărtate și mai mici vase de sânge, ajutându-l astfel să se hrănească, să se apere, să se vindece.
Știați că apa are o tensiune extraordinară? În baza acestei tensiuni, apa învinge forța graviației și transportă din pământ până în cea mai înaltă ramură și frunză a copacilor și plantelor substanțele hrănitoare de care acestea au nevoie. Și tot pentru a proteja viața și viețuitoarele, apa îngheață de sus în jos și plutește, ceea ce face ca peștii să poată trăi chiar și iarna sub apele înghețate ale râurilor și lacurilor.
Tot pentru a apăra și proteja viața pe pământ, prin procesul de evaporare se înlătură sarea din apa oceanelor și această apă desalinizată se înalță în atmosferă, formând norii. Nori care apoi sunt purtați de vânt și ca o stropitoare universală ei udă pământul, dând astfel de băut plantelor, animalelor și oamenilor. Minunat acest sistem de furnizare planetară a apei, de purificare, reciclare și refolosire a ei, sistem care menține viața pe planeta noastră.
Dintr-un minim și elementar respect față de această minune a creației, cred că nu ar mai trebui să aruncăm peturi și mizerii în ea. Murdărindu-o, bătându-ne joc de ea, ne murdărim și ne batem joc de noi înșine… dar îl jignim și pe Creatorul ei.
OCHIUL
Oamenii de știință ne spun că ochiul focalizează automat orice imagine, poate urmări simultan aproximativ 1, 5 milioane de mesaje și poate deosebi între cca. 7 milioane de culori. Cum este capabil acest organ compus din elemente materiale să aibă o asemenea forță de concentrare și localizare, oamenii de știință reușesc deocamdată doar să se minuneze, așa cum ne minunăm și noi privind cu ochii noștri minunățiile creației.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *