Lumea are două feţe

31 oct., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Nebunii se împart în două categorii: Cei care stau închiși în spitale și cei care umblă liberi pe străzile noastre.
Hoții se împart tot în două categorii: Cei prinși și, eventual, condamnați pentru faptele lor și cei care continuă să fure în deplină libertate și chiar protejați de lege.
Criminalii se împart și ei tot în două categorii: Cei judecați și condamnați pentru faptele lor și privați de libertate în penitenciare și cei care continuă să ucidă în societatea noastră liberă și permisivă: Sunt acele persoane care ucid conștiințele altora cu propaganda lor falsă și mizerabilă; sunt cei care ucid speranțele și visurile oamenilor încă din fașă și-i fac să se târască prin viață sau să-și pună ștreangul în gât și să se sinucidă; sunt cei care otrăvesc aerul, apa și solul, alimentele și spațiul nostru vital și ne umplu de boli și neputințe; sunt cei care ucid adevărul și răspândesc în jur falsități, minciuni; sunt mai ales cei și cele care ucid viața nenăscuților; și ar mai fi și alții.
Ateii se împart în două categorii: Cei care au studiat ateismul și-l propagă prin scris și vorbire și cei care merg la biserică, dar în viața lor de fiecare zi se comportă ca și cum Dumnezeu nu ar exista.
Preoții se împart și ei în două categorii: Cei care de la altar îl predică pe Dumnezeu și credința în El și cei fără sacramentul preoției care-l predică pe Dumnezeu prin faptele lor zilnice.
Dascălii și medicii se împart în două categorii: Cei care cu o diplomă răspândesc lumină în școli sau vindecă și alină suferințele oamenilor în spitale și cei care răspândesc lumina și adevărul în societate sau alină suferințele semenilor prin faptele lor de fiecare zi.
Elevii se împart și ei tot în două categorii: Cei de pe băncile școlilor și cei care învață continuu la școala vieții.
Căsătoriții se împart în două categorii: Cei care au încheiat un legământ civil și religios în fața ofițerului stării civile și a preotului și cei care au încheiat un legământ în fața propriei conștiințe și nu apelează la nicio formă de legiferare civilă și religioasă a legământului lor.
Divorțații se împart și ei tot în două categorii: Cei care au fost la tribunal și după mai lungi sau mai scurte tratative amiabile sau mai puțin amiabile au primit un certificat de divorț și cei care se culcă în paturi diferite sau locuiesc în aceeași casă pentru că nu au unde să se mute, fiecare cu acoperișul lui.
Proștii se împart în două categorii: Cei care prin cuvânt și faptă dovedesc acest lucru din plin și cei care refuză să-și manifeste prostia, deranjând astfel mai puțin pe semenii lor.
Viața și moartea, înțelepciunea și prostia, adevărul și minciuna, dreptatea și nedreptatea, sănătatea și boala, credința și necredința, virtutea și viciul au toate două fețe. Depinde de fiecare dintre noi cât de bine știm să le vedem și mai ales de care parte ne situăm și din care categorie facem parte.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *