La ceas aniversar

29 iun., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Dacă citiți aceste rânduri, citiți-le până la capăt și dați atenție PS-ului.
Constat că anul acesta, mai precis astăzi, împlinesc ca preot anii de viață pământească ai lui Isus Cristos. Lui i-au fost suficienți 33 de ani pentru a schimba cursul istoriei lumii. Mie nu mi-au fost suficienți pentru a schimba măcar cursul vieții mele.
Preoția este un mod carismatic de a fi al lui Isus Cristos în noi. La fel cum și soții au tot un mod carismatic de a fi, adică acela al iubirii totale dintre ei, iubire rodnică ce se manifestă în primul rând în copiii lor. Modul sacerdotal de a fi înseamnă iubire a lui Dumnezeu și iubire slujitoare a semenilor. Preoția este un ideal în care omul trebuie să se facă cât mai mic pentru a da spațiu cât mai mare de afirmare a lui Dumnezeu. Din acest punct de vedere, preoția reprezintă vocația tuturor creștinilor. În fața acestei preoții mă consider mic, iar ceea ce am reușit să fac bun în toți acești ani îmi produce mulțumire și recunoștință față de Dumnezeu și față de oameni, de la care am învățat atât de multe lucruri bune.
Locul meu în această lume este acela al unei inimi care vrea să bată din iubire pentru toți.
Nu mă întrebați ce notă aș acorda anilor mei de preoție, căci nu sunt în stare să-mi acord un calificativ. Mă întreb adesea cât de mulțumit este Dumnezeu de mine. Deoarece sunt încă în viață, înseamnă că El încă își mai pune încrederea în mine.
Iar dacă ar fi să spun care a fost cea mai mare dificultate cu care m-am confruntat în toți acești ani, cu siguranță a fost confruntarea sau conflictul cu elementul uman în treptele lui cele mai de jos, element prezent, din păcate, în orice structură laică sau creștină, religioasă.
PS: Precizez că nu am scris aceste rânduri pentru a primi urări sau felicitări.
Mult mai bine ar fi să aflu de la cât mai mulți la ce cred că este bun preotul pentru lumea de astăzi. Vreau opinii, păreri sau convingeri sincere. Ca să știu și eu mai bine pentru ce fac umbră pământului. Mulțumesc frumos anticipat pentru orice completare pe această temă!

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *