Iubire și consum

30 mai, 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Creștinismul este religia iubirii, religia inimii care trece dincolo de orice barieră și calcul al minții noastre. Este o religie ”romantică” în care suntem chemați să cântăm cu viața noastră un cântec de iubire pentru toți, frumoși și urâți, bogați și săraci, prieteni și dușmani.
Societatea în care trăim este una de consum, care macină în malaxorul ei orice și pe oricine, în care consumăm și suntem consumați. Exact așa cum ai mânca un iaurt și apoi arunci ambalajul la coș.
Trăim între lume a provocărilor și marilor contraste.
Trebuie să alegem între a trăi din iubire și a deveni obiecte de consum.
Astăzi ce fel de lume vrem să construim și ce alegem să fim: Creștini sau ființe care consumă și sunt consumate?

Exemplificare:
Cum vi se pare atitudinea atâtor angajatori care selectează angajații în funcție de vârstă, look, iar cele și cei care nu se încadrează în parametrii stabiliți de ei sunt respinși? Și cum vi se pare atitudinea tuturor acelora care atâta timp cât le-ai servit interesele te-au luat în considerație, iar după ce ai ieșit din calculele lor nici măcar nu te mai salută? Și cum vi se pare atitudinea multor medici sau judecători, avocați etc în fața cărora ai trecere dacă ai bani, iar dacă nu ai mori cu zile? Dar atitudinea multor tineri care își caută partenere în funcție de forma anterioară și posterioară a corpului lor?…etc. etc. Postarea aceasta mi-a fost provocată de o tânără femeie-mamă care zilele trecute se plângea de faptul că abia acum își dă seama cât de mult o ”folosește” soțul ei.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *