Învăţăminte

25 iun., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Învață să înfrunți dificultățile, să le depășești și nu să fugi din calea lor. Dacă vei fugi de greutăți, acestea vor alerga după tine, te vor prinde, ți se vor urca pe spate și te vor transforma în sclavul lor.
Când vei reuși să-ți atingi scopul, nu uita că nici gloria, nici banii nu sunt scopuri în sine, iar dacă te vei lăsa dominat de succes, de bani sau putere, vei deveni sclavul lor. Dacă nu știi să te folosești bine de succesele tale, acestea te vor distruge, la fel cum te distruge și îți anihilează forțele frica sau descurajarea.
Dacă ești căzut, ridică-te chiar dacă pentru a învăța să mergi din nou pe picioarele tale îți vor trebui ani de zile, așa cum îi trebuie unui copilaș până ajunge să alerge liber, fără ajutorul părinților.
Dacă ai ajuns pe culmi, nu uita de unde ai plecat și rămâi solidar cu toți cei care sunt în urma ta. Căci cea mai mare satisfacție a vieții este să fii alături de toți semenii tăi, să plângi și să râzi împreună cu ei.
Multe sunt tentațiile și capcanele vieții. Și sărăcia și bogăția, și gloria și eșecul pot deveni în egală măsură pericole și gropi adânci în care omul poate cădea și din care cu greu mai poate ieși.
Realizarea și succesul în viață depind în primul rând de înțelepciunea minții și a inimii, de modul cum știm să ne comportăm atunci când ne este foame și când suntem sătui; atunci când suntem înconjurați de prieteni și atunci când urlă singurătatea în noi; atunci când suntem sănătoși și atunci când suntem bolnavi. Când ne este bine, să nu uităm de momentele când nu ne-a fost bine; când avem de toate, să nu uităm de timpul când nu am avut mai nimic. Când nu ne doare nimic, să ne reamintim de clipele când am plâns. A aveam un echilibru în toate, înseamnă a fi înțelept și a umbla pe căi drepte. Iar acest echilibru ne este dat de o minte deschisă și dornică să cunoască cât mai multe și de o inimă caldă și generoasă, capabilă să plângă și să râdă cu cei care plâng sau râd în jurul nostru, dar mai ales capabilă să nu trădeze niciodată și să-și păstreze fidelitatea față de persoana căreia i-a jurat iubire până la sfârșit. Fericirea vieții noastre depinde de fidelitatea inimii noastre.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *