Încetineşte-ţi ritmul

20 mai, 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Încetinește-ți ritmul!
Trebuie neapărat ca atunci când te trezești, întâi să privești pe fereastră cât de frumos este afară și apoi să vezi cât este ceasul.
Înainte de a te gândi că trebuie să mergi la serviciu și la tot ce te așteaptă acolo, gândește-te la cei de lângă tine și îmbrățișează-i cu toată căldura și dragostea de care ești capabil.
Înainte de a te gândi la ce ți-ai mai dori, la ceea ce crezi că îți lipsește, la ultimul model de smartphone apărut, încearcă să scrii cel mai cald și mai din inimă mesaj unei persoane la care ții tu mult de tot.
Înainte de a te plânge că salariul este mic, pune zilnic un leu deoparte iar la Crăciun fă un cadou de 365 de lei unui bătrân care nu are cu ce să-și achite rețeta de medicamente.
Înainte de a te gândi că următoarea mașină pe care ți-o vei cumpăra va avea cu cel puțin 10 cp mai mult decât cea pe care o ai acum, mergi pe jos, agale și admiră aleile de flori și chipurile oamenilor care trec pe lângă tine.
Dacă te grăbești prea mult și prea des, există riscul ca să nu vezi câte frumuseți sunt în jurul tău, dar mai grav, există riscul ca să nu mai pricepi de ce alergi pe atâtea drumuri, de ce mergi pe acest drum și nu pe un altul. Dacă te tot grăbești, s-ar putea să nu mai pricepi nici ce-i cu tine prin lumea asta și de ce faci umbră pământului.
Dacă o să ajungi la Luvru și, ca orice vizitator, o să privești tabolul cu Mona Lisa, oprește-te în fața ei și admir-o îndelung, chiar ore în șir, pentru ca în mintea și mai ales în inima ta să pătrundă ceva din misterul frumuseții ei. Sau, dacă o să ajungi la Casa Julietei din Verona, nu te grăbi doar să-i atingi sânul, așa cum fac cei mai mulți dintre turiști. Oprește-te îndelung în fața ei și întreabă-te dacă vreodată ai înțeles și apreciat suficient de mult iubirea celei care cândva ți-a jurat dragoste pe viață.
Dacă vei ajunge în casa lui Coșbuc de pe valea Sălăuței, recitește fără grabă poezia Mama și vezi dacă în inima și gândurile tale gingășia și iubirea ei mai sunt așa de vii cum erau odată când te ținea în brațe, strâns la pieptul ei.
Nu mai alerga după himere ! Nu te grăbi, căci iubirea, frumusețea și bunătatea sunt cele mai mari comori pe care cerul ți le-a dăruit și singurele care te vor face fericit cu adevărat, căci în ele îți surâde, te sărută și te îmbrățișează însuși Dumnezeu.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *