Imaginează-ţi o lume nouă

23 mart., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Nu rezolvi nimic dacă te plângi de relele ce te înconjoară și stai cu brațele încrucișate.
Nu rezolvi nimic nici dacă te rogi la făcătorul de minuni sfântul Anton; dacă te închini la icoane, săruți moaște, aprinzi lumânări și plătești pomelnice și actatiste, iar apoi te întorci și trăiești aceeași viață pe care ai dus-o dintotdeauna.
Nu rezolvi nimic dacă-ți ridici ochii spre ceruri dar nu vezi pe unde calci și nici pe cel de lângă tine.
Nu rezolvi nimic dacă te temi de iad, dar în inima ta este pustiu și rece și nu locuiește nimeni, căci nu sunt condiții prielnice de viață.
Nu rezolvi nimic dacă visezi un viitor pe care nu îl construiești astăzi, de când ai deschis ochii și până te culci.
Nu vei fi fericit decât trăind prezentul!
Imaginează-ți o lume fără frontiere, în care să fii frate cu cel de lângă tine în primul rând și apoi cu toți oamenii de pe acest pământ. Construiește în gândurile și în inima ta căile care să te poarte către toți semenii tăi. Construiește drumuri de pace și iubire cu cei de aproape și cei de departe. Construiește o lume din care să dispară orice frontieră, orice barieră, orice interes egoist și orice prejudecată.
Imaginează o lume în care să nu mai fie motive să ucizi pe nimeni, nici pe pruncul nenăscut, nici pe teroristul din statul islamic. Imaginează-ți o lume în care nimeni nu te omoară, nimeni nu te scuipă, nimeni nu te condamnă. Imaginează-ți o religie a unui singur Dumnezeu a cărui inimă bate în inima ta și în cea a tuturor semenilor tăi. Imaginează-ți o religie a iubirii și păcii universale.
Imaginează-ți o lume în care săracul va mânca la masa bogatului și amândoi vor împărți aceeași pâine. Nimănui nu-i va mai fi foame și sete; nimeni nu va mai suferi nici de frig, nici de căldură, iar lăcomia va dispărea de pe acest pământ. O lume în care cei bogați vor locui împreună cu săracii cartierelor noastre, cu cei din barăci, cu cei care dorm prin canale și mănâncă resturi din containere. Imaginează-ți o lume în care milioanele de colibe din Africa sau alte părți ale lumii se vor transforma în care curate, îngrijite, cu flori la fereastră.
Imaginează-ți o lume în care musulmanii vor merge cu aceeași dragoste și venerație la locurile sfinte ale creștinilor așa cum merg la Mecca, și în care teroriștii vor face pocăință publică pentru relele lor. O lume în care americanii și rușii nu-și vor mai face interesele pe pământurile și bogățiile altora. Imaginează-ți o lume în care toți creștinii vor merge la o singură biserică și va dispărea orice fățărnicie dintre dânșii.
Imaginează-ți o lume care se naște în inima și gândurile tale. Ți se va spune că ești un visător, un idealist și un utopic. Dar poate că nu ești singurul. Poate că mulți dintre noi visează aceeași lume, dar nu au curajul să înceapă a o construi. Fii tu primul; dă tonul la cântecul fraternității universale a tuturor oamenilor. Peste legile și mentalitățile noastre, adu legea și gândirea Creatorului și Mântuitorului tău.
Imaginează-ți o lume nouă, viseaz-o în fiecare zi și nu uita că dacă viața nu este un vis, fără visuri ea devine un coșmar.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *