Idei şi mentalităţi: probleme grave, chiar foarte grave

21 mai, 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Când eram mic, erau mulți care spuneau că prin copaci, pe haturi și grădini, prin podurile caselor, dar mai ales prin cimitire circulau noaptea tot felul de strigoi, oameni cu picioare de cal, stafii și duhuri neliniștite. Am constatat că în perioada actuală, toate aceste duhuri au dispărut, s-au evaporat.
Când eram paroh la Tîrgoviște veneau multe persoane din satele dimprejur (mai puține din oraș) cerându-mi să mă rog pentru dezlegarea cununiilor lui Ion și Gheorghița, Vasile și Elena, etc., cununii care fuseseră legate și îngropate la rădăcina unui copac dintr-o padure de undeva, nu se știe exact unde anume. Sau să mă rog pentru ca Mihai să nu se mai uite la Cristina și s-o iubească pe Virginica, iar aceasta să-l urască pe Vasile, care, la rândul lui, să nu mai meargă la Nicoleta și să revină la soția lui Maria, și lista putea continua, încât mă întrebam dacă nu cumva și bunul Dumnezeu o să confunde numele și problemele acestor persoane. Din fericire, nu-mi amintesc de cereri prin care Ion să nu se mai uite la Costel și să se uite la Radu.
In timpurile actuale au apărut alte probleme mult mai grave, periculoase la scară planetară, și anume comprimarea timpului de la 24 de ore la 16 ore, conform accelerării rezonanței magnetice a lui Schumann. Ba se spune că și polii pământului se inversează și o să apară o gaură neagră în care o să cădem cu toții. Dacă mai adaugăm și toate problemele ridicate de zodiace și horoscoape, de calendarul chinezesc, de cel mayaș și incaș, se pare că ne paște o catastrofă din care nu va scăpa nimeni. O să rămână Dumnezeu singur în cerurile Lui, fără omul pe care El l-a creat. Se pare că problemele acestea planetare, ba chiar cosmice, sunt prea complicate, iar ghicitoarele, clarvăzătoarele (sau clarvăzătorii), deschizătorii de cărți, tămăduitorii, etc., sunt depășiți de complexitatea lor.
Până una alta, eu aș vrea să găsesc o soluție concretă la o problemă cu care mă confrunt de ceva vreme: Poate cineva să-mi indice o dezlegare de semnal telefonic din rețeaua Digi Mobil? De dezlegare de farmece și descântece nu am nevoie, dar de dezlegarea acestui semnal chiar că am nevoie, pentru că multe persoane cu care vorbesc se tot plâng că nu mă aud, sau mă aud întrerupt, vorbind ca dintr-un butoi, etc. Cine cunoaște o astfel de dezlegare de semnal? Aia de la Digi Mobil spun că semnalul este bun, dezlegat și zburdă peste tot cu intensitate maximă, dar nu-i adevărat deloc…

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *