Frumuseţe şi parfum

30 mai, 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

In luna mai, lună a florilor, Biserica Catolică aduce un cult deosebit Mamei lui Dumnezeu, Fecioara Maria, frumusețea întruchipată a capodoperei creației lui Dumnezeu, omul.
In Fecioara Maria (Trandafirul mistic) văd chipul omului nou, frumos, gingaș, delicat, parfumat, curat ca lacrima… frumos și cu parfum precum acești trandafiri.
Florile îmi reamintesc mereu că lumea este frumoasă și atrăgătoare.
Florile de la ferestrele caselor noastre; florile din coronițele copiilor, florile din mâna mireselor, florile pe care le oferim celor dragi, florile pe care le ducem celor care suferă pe patul spitalelor, florile pe care le depunem pe mormânt… florile sunt mesagerii unei frumuseți care nu apune niciodată.

Orice copil este cel mai frumos pentru părinții lui.
Orice om poate rămâne frumos prin faptele lui de fiecare zi, în care citești cu ușurință sentimente, gânduri și dorințe demne de laudă.
Orice articol de vestimentație poate fi o nouă petală care completează frumusețea chipului tău.
Orice om te poate atrage prin parfumul pe care îl emană întreaga lui ființă.
Parfum discret, delicat, cuceritor al ființei semenilor noștri care te încântă în chipul fraged al copilului, în trupul și spiritul plin de viață și energie al tânărului, în maturitatea și noblețea adultului, în seninătatea demnă a bătrânului, în chipul adormit al celui care a plecat spre ceruri.
In lumina soarelui lui Dumnezeu, toți oamenii strălucesc în frumusețea lor încântătoare și emană parfumul virtuților lor, asemeni acestor trandafiri, asemeni Fecioarei Maria, o floare a Paradisului sădită pe pământul nostru, cea mai frumoasă dintre creaturi.

Frumusețe și parfum, manifestări ale divinității pe pământul nostru, pe care noi pășim înveșmântați în frumusețea și parfumul lui Dumnezeu.

Fotografia postată de Emil Dumea.
Fotografia postată de Emil Dumea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *