Fii ai luminii și oameni ai dreptății

17 dec., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

FII AI LUMINII ȘI OAMENI AI DREPTĂȚII
”A fost un om, trimis de Dumnezeu, al cărui nume era Ioan. Acesta a venit spre mărturie, ca să dea mărturie despre lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. Aceasta este mărturia dată de Ioan când iudeii au trimis de la Ierusalím unii preoţi şi leviţi ca să-l întrebe: „Cine eşti tu?”. Iar el a mărturisit, şi nu a negat. A mărturisit: „Nu sunt eu Cristos!”. L au întrebat: „Atunci cine? Eşti tu Ilíe?”. El a răspuns: „Nu sunt!”. „Eşti tu Profetul?”. A răspuns: „Nu!”. Aşadar, i-au zis: „Cine eşti? Ca să dăm un răspuns celor care ne-au trimis. Ce spui despre tine însuţi?”. El a zis: „Eu sunt glasul celui care strigă în pustiu: «Îndreptaţi calea Domnului», după cum a spus Isaía profetul!”.
Evanghelia după Ioan 1, 6-8; 19-23.

Dumnezeu este lumina mea; deci, nu sunt eu lumina. Nu cereți lumină de la oameni, ci de la Cel care a creat-o și datorită căruia și astăzi am văzut-o din nou, ca și ieri, ca și mâine, și câte zile vom mai avea în această lume. Este o nouă zi în care suntem chemați să fim din nou fii ai luminii. Și chiar și atunci când sufletele ne sunt albe ca zăpada; chiar și atunci când umblăm în lumină, iar ochii ne strălucesc ca stelele cerului, chiar și atunci noi nu suntem lumina; dar suntem învăluiți de lumină.
Căutăm minți luminate; avem atâtea în jurul nostru. Să le urmăm! Dar mai ales să-l urmăm pe Cel care este lumina minților noastre și căldura inimilor noastre.
Ne-am apropiat de Dumnezeu cu lumina minții și cu ardoarea și căldura inimii. L-am atins în Sfânta Împărtășanie și în chipul celui de lângă noi. El este atât de aproape de noi! Dar cu cât îl simțim mai aproape, cu atât constatăm cât de departe este lutul existenței noastre de Olarul care ne-a dat chip și suflare de viață. Suntem un vas și cu cât îl golim mai mult în fața Lui, cu atât El îl umple cu prezența sa. Cu cât lărgim mai mult spațiile ființei noastre, cu atât El poate să lucreze mai în voie în noi și să ne transforme în instrumente care cântă gloria și frumusețea lui. Așa devenim, ca și Ioan Botezătorul, glasuri care strigă: Îndreptați calea Domnului! Faceți drepte cărările lui, căci el este Domnul dreptății. Destinul nostru este acela de a devein fii ai luminii și oameni ai dreptății. Omul este chemat să redevină chip și imagine a lui Dumnezeu. Dar chiar și când vom fi așa, chiar și atunci când El ne va numi prietenii săi, chiar și în acele momente noi nu vom putea să ne recunoaștem decât slujitorii Lui, căruia nu suntem vrednici să-I dezlegăm cureaua încălțămintei. Sau, careva dintre noi se consideră mai mare decât Ioan Botezătorul?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *