Evanghelia este doar un săpun?

23 oct., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Citeam undeva pe aici că Evanghelia poate fi asemănată cu un săpun: dacă o folosești, te curăță; dacă nu o folosești, rămâi murdar. Iar oameni murdari au fost, sunt și vor fi mereu. Deci, Evanghelia este necesară mereu. Această carte cuprinde învățături frumoase și chiar edificatoare scrise de evangheliști pe baza a ceea ce a spus și făcut Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru.
Spre diferență de alte cărți religioase ale lumii, Evanghelia (care este mult mai mult decât un săpun) nu numai că ne vorbește despre Dumnezeu și cuprinde învățături utile oamenilor, dar îl cuprinde pe Dumnezeu însuși. În cuvintele ei este prezent real Isus Cristos. Ea este o carte sacră nu numai pentru că ne vorbește despre realități sacre, spirituale, ci pentru că în cuvintele ei este prezent Cel de trei ori Sfânt.
În fața Evangheliei trebuie să stăm îngenuncheați și să o citim în genunchi, pentru că în cuvintele ei ne vorbește însuși Dumnezeu, iar în fața Lui atitudinea cea mai potrivită este spiritul de adorație, recunoștință și preamărire.
Evanghelia este Dumnezeu întrupat în Cuvântul său prin care a fost creat universul și omul, capodopera creației.
Evanghelia este întruparea Cuvântului veșnic în persoana lui Isus Cristos în sânul Fecioarei Maria.
Evanghelia este Cuvântul care a răsunat pe drumurile Palestinei și continuă să răsune pe drumurile lumii de pretutindeni.
Evanghelia este Cuvântul care în apa botezului ne spală de păcat și ne acordă o cetățenie cerească
Evanghelia este Cuvântul lui Dumnezeu: Lumină pentru pașii noștri pe drumurile acestei lumi, Hrană ca să nu cădem pe cale și Medicament pentru vindecarea bolilor noastre sufletești.
Evanghelia este cuvântul pe care ar trebui să-l auzim și să-l citim mai mult decât ceea ce auzim, vedem și citim pe ecranele televizoarelor și monitoarele calculatoarelor, tabletelor și smartphone-urilor.
Evanghelia este Cuvântul lui Cristos care ne va recunoaște de fii ai Lui la judecată în fața Tatălui veșnic.
Evanghelia este Cuvântul lui Dumnezeu care ne spune că toți oamenii sunt egali, frați și moștenitori ai unei Împărății veșnice și că legea lor fundamentală este cea a iubirii.
Evanghelia este Cuvântul viu care va reda viață tuturor oamenilor din toate timpurile atunci când Cristos va reveni în gloria finală.
Evanghelia este Cuvântul atotputernic al lui Dumnezeu care va răsuna în glasurile tuturor creaturilor, într-un cor universal de recunoaștere și preamărire a Celui pe care cerul și pământul nu-l pot cuprinde.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *