Eşti fericit?

22 nov., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Fericirea nu este o destinație la care vei ajunge, ci un drum pe care vei merge în căutarea ei până la ultima suflare. Nu există niciun lift cu care să ajungi la ea şi nu ştii nici numărul scărilor pe care trebuie să le urci. Personal, înclin să cred că este adevărată această afirmație.

Dacă așa stau lucrurile, mai are rost să te zbați o viață întreagă pentru a o obține, iar de obținut în această lume, tot nu o obții?
Sau, poate că fericirea înseamnă să duci o viață onestă și lipsită de griji?
Sau, fericirea înseamnă a atinge un anumit nivel al vieții personale și profesionale, și odată ajuns acolo, te declari fericit?
Sau, pentru a fi fericit este bine să te mulțumești cu puțin, și dacă ai acel puțin, nu-ți mai dorești nimic altceva și te declari fericit?
Sau, fericiți sunt oamenii în ziua nunții lor? Sau când li s-a născut un copil? Sau, fericit este omul în ziua sfințirii lui ca preot? Sau în ziua în care ai ajuns director, sau primar, sau ministru, sau ai fost angajat într-un serviciu stabil în care ai salariul de 4000 lei?
Creștinii spun că fericirea adevărată le-o poate da doar Dumnezeu, la fel cum musulmanii spun că fericirea constă în supunerea totală față de Alah. Dacă este adevărat, creștinii sunt fericiți? Dar musulmanii?
Faust a făcut un pact cu diavolul, oferindu-i acestuia sufletul la sfârșitul vieții în schimbul îndeplinirii oricărei dorințe. Noi am făcut pact cu cineva pentru a fi fericiți?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *