Este greu!

14 nov., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Oameni ai păcii și ai fraternității cu toți semenii noștri, este greu să mai credem că aerul pe care îl respirăm nu miroase a praf de pușcă.
Oameni ai păcii, este greu ca în lumea în care trăim acum să mai credem că putem ieși în siguranță din casele noastre, fără spectrul unei arme îndreptată spre noi.
Oameni ai păcii, este greu ca în lumea în care trăim acum, să ne mai plimbăm senini și fără griji pe drumurile noastre, alături de semenii noștri, fără teama ca din mulțime un fanatic să-și detoneze explozivul și să sărim cu toții în aer, făcuți bucăți de carne și sânge, murind în strigătul lui Alah este mare.
Oameni ai păcii, casa noastră comună Europa este invadată nu doar de infometați, persecutați și oropsiți ai sorții, dar printre noi respiră același aer cu noi, stau la aceleași mese cu noi și ne privesc în ochi călăii noștri, cei care mâine-poimâne ne vor ucide fără milă.
Ne îngrozim de ceea ce se întâmplă: oameni arși de vii în localuri publice; oameni împușcați, răniți și speriați de moarte. Atentate în marile orașe, ziua sau noaptea, împrăștiind groază și moarte.
I-am primit cu brațele deschise pe cei care au bătut la porțile noastre, pentru ca acum să ne temem să mai ieșim din casă.
Mă întreb însă dacă suntem doar victimele unor fanatici, sau suntem și victimele statelor noastre, ale guvernanților și conducătorilor noștri, care au dus și duc o politică păguboasă, mai grav, periculoasă pentru binele cetățenilor? Oare nu cumva lăcomia pentru petrolul arabilor i-a dus pe mulți în Orient? Şi cine le dă arme? Şi cine cu cine se mai aliază? Şi ce caută soldați străini în teritoriile lor? Din cauza politicii greşite a guvernelor şi statelor din care facem parte suferim acum. Dacă soldați francezi împuşcă prin Orient, fanatici orientali împuşcă prin Occident; şi vor continua să o facă. De ce autoritățile statelor noastre nu au creat structuri și organisme capabile să protejeze populația? Cine are datoria de a asigura liniștea și siguranța publică?
Nu știu de ce am impresia că cei care sunt astăzi la putere nu numai că sunt cam demagogi și corupți, dar sunt și incapabili să garanteze binele celor pe care îi reprezintă. Ceea ce știu foarte bine guvernanții noștri este să-și mărească averile și puterea, iar cetățenii… sunt arși de vii sau împușcați în plină stradă sau în localuri publice.
Îmi este frică de teroriști, de islamiști fundamentaliști care apasă pe trăgaci și omoară pe oricine, strigând că Alah este mare, dar îmi este frică și de cel pe care l-am votat ca să-mi fie bine pe lumea asta și nu să mă întreb cu spaimă dacă ieșind din casă, mă voi mai și întoarce teafăr. Cine trebuie să asigure securitatea frontierelor? Cine trebuie să controleze traficul la frontiere și vămi și să stopeze din timp traficul de arme, muniții, droguri, produse ilegale? Cine? Cum de au pătruns pe teritoriul Franței armele cu care acești fanatici criminali au ucis atâtea persoane nevinovate? Cine este vinovat de aceasta?
Europa aceasta sau se trezește la realitate, sau va fi dominată (bântuită) de cei pe care i-a primit în casa ei. Și până a-i prinde pe criminali, să-i întrebăm pe conducătorii noștri dacă s-au gândit vreodată serios la binele și siguranța cetățenilor în slujba cărora au jurat și trebuie să fie. Și pe lângă neliniștea și durerea ce mi-au provocat-o atentatele de la Paris, mă neliniștește și mă nemulțumește faptul că nu sunt suficient iluminate străzile din toate cartierele orașului în care locuiesc și că sunt câini vagabonzi pe străzi.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *