Dumnezeu există! Iadul există?

19 apr., 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Ne gândim cu drag la părinții noștri și știm cât de mult ne-au iubit și ne iubesc. Noi suntem rodul iubirii lor.
Dacă Dumnezeu este Tatăl nostru, înseamnă că El are grijă să nu ne lipsească nimic din tot ceea ce este spre binele nostru. Dacă aceasta este adevărat, și cred că este adevărat din moment ce însuși Isus Cristos ni l-a revelat pe Dumnezeu ca și Tatăl nostru, eu nu pot pricepe pentru ce tot zbuciumul acesta al oamenilor? Pentru ce toată truda omului de a agonisi mereu mai multe bunuri și tot nemulțumit moare? Dacă Dumnezeu are grijă de noi și ne știe și numărul firelor de păr din cap, de ce există atâția oameni descurajați, deprimați, dezorientați, neliniștiți, oameni care iau tranchilizante și oameni care-și iau viața?
Biblia ne învață cu Dumnezeu și-a sădit chipul în fiecare om și că trupul omului este templul lui Dumnezeu, al spiritului și nemuririi sale. Nu înțeleg, cum pot oamenii să fie triști, nervoși și răi, dacă ei sunt templul în care locuiește divinitatea?
Cum pot oamenii să fie temători sau chiar disperați în fața morții, din moment ce aceasta nu reprezintă altceva decât poarta de intrare în nemurire și în fericirea veșnică unde Tatăl ne așteaptă cu brațele deschise?
Este Dumnezeu cu adevărat Tatăl nostru, sau aceasta este doar o iluzie cu care ne amăgește Biblia? Noi, ce credem despre această afirmație a lui Isus Cristos, precum că Dumnezeu este Tatăl nostru?
Dumnezeu este Iubire, ni se repetă adesea în Biblie. Doi logodnici sau doi soți sunt cei mai fericiți în acele momente în care înțeleg că ei sunt unul pentru celălalt iubire și această convingere îi face fericiți. Eu cred în Dumnezeu Iubire și din acest motiv sunt fericit? Simt în mine iubirea divină?
A crede în Dumnezeu Tatăl nostru și Iubirea fără margini reprezintă cheia de boltă care susține întreg edificiul nostru ca oameni și creștini.
Trăiesc într-o lume în care din toate părțile aud voci, glasuri îmbietoare sau deranjante, o lume plină cu de toate, bune și mai puțin bune, o lume care mă ridică sau mă coboară, mă ia în brațe sau mă scuipă, mă face să râd sau să plâng. În această lume, am nevoie de credința în Dumnezeu Tată și Iubire veșnică. Singurul lucru care îmi dă stabilitate, putere, curaj și lumină este credința că Dumnezeu este Tatăl care mă iubește cu o iubire fără margini. Fără această credință, eu nu exist; exact așa cum un copil nu poate exista fără părinți.
Culmea sau paradoxul existenței noastre constă însă în faptul că noi existăm, chiar dacă nu-l cunoaștem sau nu vrem să-l recunoaștem pe Dumnezeu, Tatăl care ne iubește. Sublimul iubirii lui Dumnezeu constă în iubirea sa fără margini pentru fiecare om, fie că acesta îl recunoaște ca Dumnezeul său, fie îl urăște și se ridică contra Lui.
Mi se va spune că Dumnezeu este nu doar Tată, nu doar Iubire, dar și Dreptate veșnică. Dar dacă dreptatea divină nu este altceva decât milostivire fără sfârșit care îl iubește și pe cel păcătos și nu vrea moartea lui veșnică? Mă întreb uneori dacă nu cumva iubirea lui Dumnezeu este atât de mare încât să-l ierte și pe omul care este contra Lui până la ultima suflare și să-l primească și pe el în Împărăția Sa.
Poate că iadul este gol?…
Poate că iadul nu este altceva decât răutatea din inima omului?
Vreun tată adevărat, ar putea vreodată să-și condamne propriul fiu? Nu! Ar putea vreodată Dumnezeu să-l condamne pe omul pentru care El a murit și a înviat, pentru care a creat toate frumusețile acestei lumi și i le-a dat în administrare?
Înclin să cred că noi toți suntem destinați fericirii veșnice, iar iadul nu este decât un simplu foc de paie pe care inimile și mințile noastre rebele îl aprind, dar pe care Dumnezeu, Tatăl și Iubirea noastră veșnică, îl va stinge într-o clipită și ne va strânge pe toți la pieptul său.
Deși, de mântuirea mea nu sunt sigur; dar de iubirea fără limite a lui Dumnezeu pentru mine, sunt sigur.
A crede într-un Dumnezeu Tată și Iubire veșnică poate uni cerul cu pământul. Oare nu aceasta este menirea noastră aici, ca și creaturi iubite ale lui Dumnezeu, să transformăm acest pământ într-un colț de rai?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *