Dumnezeu, credința = iubire

28 mai, 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

A trecut deja mult timp de când unii au declarat moartea lui Dumnezeu; alții declară absența Lui; și mai mulți sunt cei pe care nu-i interesează această problemă.
Curios este faptul că lumea nu înțelege un lucru elementar: Acolo unde este iubire, acolo este Dumnezeu. Orice formă de manifestare a iubirii înseamnă o prezență a Lui. Și orice se face în numele iubirii se face în numele Lui. Și orice nu se face pentru a trăi iubirea, înseamnă o negare a Lui.
Dacă vrei să știi de ești credincios sau ateu, întreabă-te cât de mult sau cât de puțin iubești. Sunt oameni care se proclamă creștini sau religioși, care se roagă, care spun multe cuvinte despre Dumnezeu, care au funcții (slujiri) deosebite în biserici. Pentru ei, ca și pentru orice om, Dumnezeu există cu adevărat în măsura în care viața lor este o mărturie a iubirii autentice față de El și față de semeni.
Dumnezeu nu a murit și nici nu este străin de omenirea care a fost creată de puterea mâinilor sale, căci El este Iubire, iar iubirea este izvorul și motorul vieții. Credința nu va dispărea de pe acest pământ, căci omul nu se poate nega pe el însuși; omul nu poate să nu iubească. Dumnezeu și credința în El vor exista cât va exista această lume. Poate va dispărea această formă de religie, ca și oricare formă de religie care există acum. Dar cu siguranță vor apărea altele care, în felul lor vor manifesta aceeași căutare a lui Dumnezeu și prin care omlui îi va vorbi același, unic și veșnic Dumnezeu. Dumnezeu este deja întrupat în ființa omului în persoana lui Isus Cristos, alfa și omega timpurilor, și privind chipul omului, privim chipul lui Dumnezeu sădit în el.
Drama omului de ieri, de astăzi și de totdeauna constă însă în faptul că de multe ori nu știe ce și pe cine să iubească. Iar ateismul, ca și păcatul omului înseamnă o lipsă de iubire sau o iubire deviată, greșită.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *