Drumul spre succes

22 feb., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Nu mă consider un om de succes și nici nu am făcut vreo ințelegere cu mass-media pentru a-mi crea imagine publică. Cu toate acestea, pot să afirm totuși că știu câte ceva despre drumul spre succes.
Pentru a avea succes în viață, nu-ți sunt necesare decât câteva haine cu care să-ți protejezi trupul de frig sau de căldura excesivă.
Nu-ți este necesar decât un blid de mâncare, un pahar cu apă și un acoperiș deasupra capului, dar uneori poți să stai sub cerul liber, adormind privind stelele și luna. Pentru a avea succes în viață, cam atât îți trebuie dintre lucrurile materiale.
Pentru a avea succes în viață, trebuie însă să ai un ideal înalt, înalt până la ceruri. Niciodată nu trebuie să-ți pierzi timpul scormonind printre mizeriile pe care le vezi în lume; niciodată!
Pentru a avea succes în viață, îți trebuie mult curaj, forță și determinare în a-ți urma propriul drum, indiferent cât de mult trebuie să suferi; indiferent la cât de multe capricii și plăceri trebuie să renunți. Trebuie să mergi mereu în căutarea propriei fericiri, a propriei împliniri, acceptând și posibilitatea de a nu ajunge niciodată acolo. Trebuie să știi să pierzi, transformându-ți pierderea în câștig. Trebuie să mergi mereu spre scopul tău, indiferent de prețul pe care îl plătești, iar cine se oprește sau abandonează drumul, deja a început să piardă pariul cu viața.
Pentru a avea succes în viață, îți este interzis să spui: Nu pot!
Pentru a avea succes în viață, trebuie să crezi că binele va învinge răul chiar și atunci când în fața ta se deschid porțile iadului.
Pentru a avea succes în viață, trebuie să știi să ierți mereu pe oricine. Și trebuie să știi să te ierți și pe tine, pentru toate căderile și rătăcirile tale.
Pentru a avea succes în viață, trebuie să iubești viața cu pasiune, cu devotament. Să o îmbrățișezi și atunci când îți oferă parfumul florilor, ca și atunci când în jurul tău sau chiar în tine însuți simți duhorile urât mirositoare ale răului, ale urâtului.
Pentru a avea succes în viață, trebuie să înveți în fiecare zi cum să înlocuiești ”eu„ cu ”noi”, căci nimic bun și de durată nu poți realiza de unul singur.
Pentru a avea succes în viață, trebuie să crezi în tine cu toate forțele ființei tale. Căci în tot ceea ce ai, în tot ceea ce ești, în toate visurile tale, în tot ceea ce tu ești este Cel ce te-a creat. Iar Creatorul tău este forța ta.
Cu cât crezi mai mult în Dumnezeu, cu atât șansele tale de reușită în viață sunt mai mari.
Depinde acum ce înțelege fiecare prin succes. Eu înțeleg succesul ca o împlinire a umanității din noi, adică a chipului lui Dumnezeu sădit în ființa noastră fragilă și muritoare.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *