Doar iubirea

23 mai, 2016 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Mama și tata se oglindesc în ochii copiilor lor. Artistul se privește în ochii operelor sale. Tu în ochii cui te privești?
Care sunt realizările tale și ce anume te reprezintă și vorbește despre tine? Ce anume ai lăsat în urmă în ziua de ieri, de alaltăieri și de când faci umbră pământului? Ce anume vei lăsa urmașilor tăi?
Câmpul ne oferă gratis florile sale, pădurea copacii ei, cerul norii și setelele lui, păsările cântecul și zborul lor, soarele lumina lui, izvoarele apa lor cristalină. Dar tu, om călător care astăzi ești și mâine vei muri, în scurta ta trecere prin această lume, ce lași semenilor tăi? Ce va rămâne după tine? Doar un nume pe o cruce și câteva lacrimi care se vor șterge repede pe obrajii celor care te vor însoți pe ultimul drum?
Folosește-ți pana în prima tinerețe și scrie iubitei tale cea mai frumoasă poezie de dragoste. Scrie-o astăzi și mâine, și poimâne. Scrie-o în toate zilele vieții tale, până când nu vei mai putea ține pana în mână și cântă-i cântecul tău de iubire până la ultima suflare. Fă din ea minunea vieții tale. Iubirea din tine o va face cea mai frumoasă de pe tot pământul, cum nu sunt nici fiicele împăraților din poveștile de odinioară. Iubirea fără margini a inimii tale îți va lumina chipul, îți va înflăcăra voința și va străluci mai puternic decât tot ceea ce acum strălucește în cele mai mari vitrine, pe ecranele televizoarelor și calculatoarelor și în cele mai reușite tablouri și imagini. Iubirea fără margini a inimii tale, chiar dacă nu vei avea conturi în bănci, case sau mașini, te va face bogat și puternic în virtute, demnitate, frumusețe și noblețe sufletească și vei fi apreciat de toți. Iubirea fără margini a inimii tale te va face pe tine, cel neînsemnat, care nu provii din familii mari și bogate, cunoscut și iubit de toți. Vei deveni omul de care toți au nevoie. Iubirea pentru aleasa inimii tale te va feri de cârciumi și orice formă de infidelitate, de patimi și vicii, de ură și răutate, de lene și nepăsare, căci toate energiile din tine le vei folosi din plin pentru a alimenta iubirea pe care i-ai jurat-o și care va fi cel mai sfânt legământ al tău.
Fiecare dintre noi ar trebui să trăiască o mare și unică poveste de iubire.
Căci iubirea reprezintă însăși sensul vieții noastre și în afara ei totul devine rătăcire, întuneric și orice drum fără iubire duce spre moarte. De aceea doar iubirea dă naștere unei noi vieți; doar iubirea încălzește și înflăcărează inimile și face frumoasă viața omului pe pământ.
Poate nu vom putea lăsa după noi nicio casă; nici bani, nici alte bunuri de valoare. Dar fiecare dintre noi putem lăsa în urma noastră bătăile unei inimi care vor încălzi o altă inimă și o vor face să trăiască și să fie fericită. Cred că aceasta va fi cea mai mare realizare în scurta noastră trecere prin lume.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *