Din lecțiile vieții

28 ian., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Dacă cineva te supără sau chiar te jignește prin cuvintele și atitudinile sale, să nu crezi că acea persoană are neapărat ceva cu tine. Adesea, persoanele își manifestă față de noi nemulțumirile și frustrările pe care le-au acumulat de-a lungul timpului și în care noi nu intrăm în niciun fel. Adesea, oamenii sunt purtătorii unui trecut față de care noi suntem complet străini. Doar că acel trecut al lor, acum ne afectează și pe noi.
La fel cum putem vedea pe ceilalți prin prisma propriilor experiențe negative și nu cum sunt ei în realitate.
Prin atitudinile semenilor noștri față de noi, în viața noastră personală, trăită aici și acum, intră persoane din trecut, din timpuri și locuri în care noi nu am trăit și nu am călcat vreodată. Vrem sau nu vrem, viața noastră este influențată sau chiar marcată de istoria altor oameni, a altor timpuri și locuri decât timpul și locul unde noi ne ducem acum existența. La fel se petrec lucrurile și cu religia pe care o practicăm, căci omul este o ființă socială și solidară cu istoria tuturor oamenilor, inclusiv cu istoria celor care l-au dus sau l-au însoțit la botez.
Dar dacă în viața noastră de aici și de acum, constatăm că suntem purtători de dureri și frustrări, ar fi bine ca fiecare dintre noi să ne rezolvăm propriile probleme cu cei care ni le-au cauzat și să nu ne revărsăm ofurile pe persoane complet nevinovate.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *