Dietă “inteligentă”

24 mart., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Că tot suntem în timpul Postului Mare, timp în care unii se abțin de la consumarea unor alimente mai mult din rațiuni de slăbit decât spirituale, poate că ne-ar folosi să știm următoarele:
Dacă vrei să scazi în greutate dându-i organismului cât mai puține alimente, acesta va interpreta metoda ta de slăbire ca o penalizare și cu prima ocazie se va răzbuna pe tine, dublând numărul kilogramelor pierdute prin înfometare.
Dacă, în schimb, vei privi în tine însuți și vei înțelege că stomacul tău nu este nici frigider, nici magazie de alimente, nici o pivniță pentru butoaie cu alcool, ci este un simplu recipient (organ) de depozitare temporară a celor necesare pentru buna funcționare a trupului, în acest caz nu vei fi nici slab, nici gras și vei avea un corp armonios și echilibrat.
Dieta cea mai bună o reprezintă privirea corectă și înțeleaptă în interiorul propriei tale ființe.
Și încă ceva: Echilibrul dintre consumul de alimente și băuturi și necesitățile propriului trup ajută la echilibrarea relațiilor tale cu ceilalți. Căci un om obișnuit să cultive armonia și echilibrul cu propriul trup, va cultiva relații amonioase, echilibrate și cu semenii săi.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *