De ce întârzie trenurile?

23 feb., 2017 Raze de lumină Nu sunt comentarii

De ce în România trenurile merg cu întârziere? Pentru că noi le facem să meargă așa; pentru că nu iubim punctualitatea, precizia, exactitatea. Pentru că noi ne scăldăm în confuzie, lipsă de claritate, de precizie. Pentru că nouă, celor mulți, nu ne place corectitutinea, exactitatea, punctualitatea. Pentru că nouă, celor mulți, nu ne pasă de ceilalți, de faptul că așteaptă ore în șir pe peron, degeaba, pierzând timpul. Nu ne pasă de ceilalți că le încurcăm planurile, că îi facem să piardă alte conexiuni, alte legături. La noi, trenurile merg exact așa cum gândim și cum ne comportăm. Când o să ne placă exactitatea și corectitudinea; când o să avem respect pentru semenii noștri și o să ne pese de viața lor, atunci și trenurile vor circula punctual, cu exactitate, ca la japonezi.
La fel cum este și cu șoselele, sparte și peticite ca vai de lume. Această stare jalnică a drumurilor și șoselelor indică cu exactitate gradul de respect, sau mai bine zis lipsa de respect față de semenii noștri. Ni se invocă lipsa fondurilor, a banilor. Înainte de a vorbi de bani, cred că este vorba de o lipsă de respect pentru oameni.
România va arăta bine când vom învăța să ne respectăm pe noi și pe cei de lângă noi. Țara noastră are nevoie ca de aer nu atât de bani, cât mai mult de o regenerare a mentalităților și de o gândire corectă și plină de respect pentru cel de lângă noi.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *