Curat murdar, domnule Ponta! Doar dumneata?

16 iun., 2015 Raze de lumină Nu sunt comentarii

Domnul Prim Ministru Victor Ponta va fi constrâns să demisioneze din cauza relelor săvârșite cu știință și voință deplină. El este un exemplu care ne arată cum în funcții de înaltă răspundere se află persoane certate grav cu legea.
Cazul lui nu este primul și, din păcate, cred că nici ultimul. Dar poate că alături de analiza și discutarea faptelor pentru care este acuzat, ar fi utilă o analiză și o discuție și despre propriile noastre fapte.
Demult am spus că țara aceasta, de sus în jos și invers, este un organism, un trup năpădit de tot felul de boli, buruieni și năravuri, de care în măsuri diferite suntem afectați cei mai mulți dintre noi, ca o tristă moștenire a sistemului comunist care ne-a dominat mai mult de patru decenii.
Nu suntem de acord cu încălcarea legilor din partea domnului Ponta, dar noi de ce am vandalizat CAP-urile și în scurt timp le-am transformat în ruine care și acum îmi inspiră un sentiment de jale și compătimire? Ne plângem că este secetă și pământurile sunt pârjolite de arșița soarelui; de ce am distrus sistemele de irigații?
Condamnăm încălcarea legilor de către Primul Ministru și mulți alții, dar noi, cei mulți de pe teritoriul întregii țări, câți dintre noi am respectat legile atunci când ne-am apucat să ne construim propriile case? Câți au obținut în prealabil toate aprobările legale necesare? Câți și-au dobândit act de proprietate pe terenul pe care și-au construit casa? Câți s-au încadrat într-un plan de urbanism?
Ne plângem că guvernanții și politicienii au mai multe case și multe alte proprietăți și bunuri; dar noi, cei mulți, oare nu am muncit pe brânci pentru a ne construi căsoaie supradimensionate (pardon, vile), cu prea multe camere, cu balcoane inutile, pompoase, multe din ele deja în stare de degradare?
Ne plângem de mizeria și toate murdăriile morale în care se scaldă cei care au frâiele puterii (noi i-am votat), dar noi, cei mici, când am prins și noi un mic ciolan, oare nu ne-am folosit de semenii noștri, de munca lor, trăgând spuza pe turta noastră?
Oare când un simplu sătean a ajuns în fruntea primăriei, nu s-a folosit de funcția pe care o are pentru a se îmbogăți el, rudele și clanul pe care și l-a format?
Și dacă tot spunem că nu ne place mizeria din țara asta, de ce nu ne săpăm șanțuri în fața casei, de ce nu plantăm flori între șanț și gard, în curte? De ce în mica noastră proprietate nu strălucește curățenia și ordinea? De ce trecem zilnic insensibili și nepăsători, ani de-a rândul, pe lângă aceleași peturi și mizerii din grădinile, de pe pajiștile pe care pasc oile și vacile noastre? De ce umblăm cu unghiile netăiate, cu dinții nespălați și nici cu apa și săpunul nu suntem chiar prieteni zilnici?
Dacă celor mari și tari în țara asta le lipsește adesea simțul de răspundere și de respectare a legii, sau chiar bunul simț elementar, coborând în universul nostru mic, al proprietății și persoanei noastre, din păcate, se constată și aici aceeași nerespectare a legii și aceeași lipsă de respect față de demnitatea care ar trebui să ne caracterizeze ca persoane umane pe unul fiecare dintre noi.
Nu știu în ce măsură îi putem noi corecta pe cei care se află acum în atenția justiției sau a mass-mediei, dar știu în ce măsură depinde de noi ca această țară să devină mai frumoasă, mai bună, mai dreaptă: în procent de 100 % depinde de fiecare dintre noi! Rufele murdare ale domnului Ponta le va spăla justiția; pe ale noastre însă trebuie să ni le spălăm noi, în fiecare zi, fără excepție; chiar și în zilele de duminică și sărbătoare! Așa cum Statul nu are nevoie de cetățeni certați cu legea, la fel, Dumnezeu nu are nevoie de creștini certați cu moralitatea…și cu siguranță Lui nu-i plac nici mizeriile din curțile, grădinile și de pe câmpurile noastre. Ce ar fi să începem chiar acum să facem ordine și curățenie, începând cu mintea și inima noastră?

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *