Consideraţii după primul tur electoral

05 nov., 2014 Raze de lumină Nu sunt comentarii

SOMNUL RAȚIUNII NAȘTE MONȘTRI
CARPAȚII AU REDEVENIT FRONTIERĂ ÎN INTERIORUL ȚĂRII
FĂ-TE FRATE CU DIAVOLUL PÂNĂ PRINZI CIOLANUL: ESTE CORECT?

1. Trăiesc într-o țară bolnavă moral. Este o țară în care milioane de oameni nu au o scară clară a valorilor, fie ele religioase sau civile, laice. Nici școala și nici biserica nu și-au îndeplinit îndeajuns misiunea de a lumina acest popor, iar rezultatele sunt evidente: sărăcie, corupție generalizată și confuzie pe toate planurile. Trăiesc într-o țară în care somnul rațiunii a cuprins de multe decenii milioane și milioane de oameni (oare nu era un somn al rațiunii să-l declari pe un incult, Ceaușescu, geniu al carpaților? nu reprezintă un somn al rațiunii să votezi pe C V Tudor care demult a depășit limitele unui limbaj civilizat, normal? și aș putea continua cu exemplele) Iar confuzia, sărăcia de toate felurile, teama (la sate, multor cetățeni le este frică să vorbească și apoi să voteze diferit de cum vorbește și acționează primarul PSD) și somnul rațiunii au fost și rămân pământul care a rodit… monștri: Ceaușescu, Iliescu, iar acum, Ponta.
2. Acum mă uit perplex pe harta electorală a țării și văd că Ardealul și Diaspora sunt albastre iar celelalte provincii sunt roșii. Ar putea această divizare să reprezinte un semn că acest popor a început totuși de undeva (ca odinioară Scoala Ardeleană) să se trezească? Inclin să cred că da. Nu demult, Milcovul a reprezentat o graniță între două provincii, iar după 1859 a dispărut. In 1918 a dispărut și granița numită Carpați.
Acum văd că din nou Carpații reprezintă o graniță care desparte ideologic, politic și cultural zona Ardealului de celelalte provincii. Imi pun o întrebare simplă, elementară chiar: In acest context, cine gândește mai corect și mai benefic pentru țară, Ardealul și cei din afara granițelor sau celelalte provincii? Măcar la acest aspect dacă ar reflecta cei care l-au votat pe domnul Ponta, poate că și-ar mai revizui ideile și opțiunile.
3. O vorbă populară spune: Fă-te frate cu diavolul pînă treci puntea. In zielele acestea se constată din partea capilor principalelor partide care au pierdut în primul tur aplicarea întru totul a acestui principiu atât de mizerabil și lipsit de demnitate. Pentru a avea parte de o bucată din ciolanul puterii, adversarul, securistul, comunistul, plagiatorul, omul lipsit de caracter, marioneta lui Iliescu, reprezentantul clanului mafioților corupți etc. de acum câteva zile și de mult timp înainte devine deodată prietenul și aliatul cu care vrei să împarți ciolanul puterii. De trei ori mizerabilă și lipsită de o minimă demnitate și decență această atitudine a capilor de partide și a acoliților lor! Mă întreb dacă în al doilea tur de alegeri prezidențiale, cetățenii alegători vor imita această atitudine a capilor de partide și a colaboratorilor lor. Dacă o vor face, înseamnă că în decizia lor electorală sunt exact la fel de mizerabili și de lipsiți de demnitate ca și politicienii pentru care nu există decât un singur scop: accesul la ciolanul puterii cu orice preț, călcând peste orice conduită etică, peste orice convingere sau crez politic corect.Dacă vor proceda așa, vor avea ceea ce merită, dar, din nefericire, nu numai ei, ci și toți ceilalți, căci caracatița aceasta roșie seamănă din ce în ce mai mult cu o dictatură coruptă, dornică de înavuțire, setoasă de putere și nu de slujire a binelui comun. Noua conducere care se profilează la București seamănă cu dictaturile sud-americane sau cu cele comuniste și neo-comuniste asiatice; seamănă chiar și cu luptele tribale de prin Africa…și seamănă din ce în ce mai puțin cu politica unei lumi democratice: Politica românească devine chiar un pericol în cadrul UE. Curios este faptul cum mulți români vor banii și bunăstarea din țările UE, dar se comportă și gândesc în maniera estică, rusească, neo-comunistă. Păi, nu se poate, dragi români, să gândiți roșu și să doriți bunăstare albastră. Alegeți, ori una, ori alta! Amândouă, nu se poate; sunt incompatibile.
In concluzie, dacă sibienii care îl cunosc bine pe Iohannis, l-au votat în marea lor majoritate (chiar dacă Iohannis nu este perfect), dacă transilvănenii l-au votat, dacă Diaspora l-a votat, dacă opinia politică vestică este favorabilă lui și nu domnului Ponta, dacă direcția noastră este spre vest (iar Ardealul este în partea vestică a țării, spre vestul Europei), atunci cred că și în orientarea noastră electorală trebuie să privim tot în aceeași direcție.
Si dacă în naționalismul găunos al unora el este un neamț (el este un cetățean român de etnie germană), poate că este bine să ne amintim că perioada de maximă prosperitate a României a fost cea în care țara a fost condusă de o dinastie germană, iar zonele cele mai dezvoltate economic ale țării noastre au fost cele în care au locuit germani, pe care comuniștii i-au închis în lagăre de muncă forțată sau i-au vândut apoi Germaniei, iar după 1990, mulți din cei puțini care au mai rămas în această țară, au plecat ei de bună voie de aici, nemulțumiți de politica păguboasă neocomunistă și coruptă a guvernelor acestei țări.

Articole recomandate

Lasă un comentariu la acest articol

Adresa dvs. de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *